Cvjetni događaj za povezivanje ljudi s prirodom i podizanje svijesti

 

     

Bili smo na 15. sajmu cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica, brojnih domaćih proizvoda i rukotvorina u Daruvaru koji organizira turistička zajednica Daruvar-Papuk, u suradnji s Gradom Daruvarom i Daruvarskim toplicama. Održane su zanimljive radionice za djecu i odrasle te mali koncert. Sajam se održao 22.listopada 2022. godine od 09:00 do 17:00 sati u Julijevom parku Daruvarskih toplica.

Impress štand se nalazio na ulazu u Julijev park te smo informirali o Time to Move kampanji i putovanju u Nizozemsku. Time To Move kampanja je zbirka je internetskih i fizičkih događaja diljem Europe tijekom listopada. Aktivnosti organiziraju Eurodesk stručnjaci koji pružaju personalizirane smjernice o međunarodnim mogućnostima. Povodom Europske godine mladih daju priliku da sudjelujte u mnogim aktivnostima koje su organizirane, kao što su virtualno volontiranje, školska razmjena za semestar i stažiranje u inozemstvu.

Djeca i roditelji su se mogli upoznati s našim zaposlenicima i volonterima Europskih snaga solidarnosti koji mogu biti u širokom rasponu područja – obrazovanju i osposobljavanju, građanstvu i demokratskom sudjelovanju, okolišu i prirodnoj zaštiti, migracijama, kulturi i humanitarnoj pomoći. Europske snage solidarnosti nudi mjesto za te mlade ljude i organizacije, koji imaju bespovratna sredstva, za provedbu aktivnosti i međusobno pronalaženje.

Umirovljenici su, zajedno s volonterima i našim korisnicima, provedbom radionice izradili cvjetove od papira te posebne poruke koje smo podijelili veselim prolaznicima.

Volonteri su osmislili cvjetni memory i pozivali građane na igru. Također smo slikali prolaznike ukrasnim okvirom te zabilježili vesele trenutke na sajmu i slagali narukvice za djecu.

Za najmlađe smo pripremili besplatnu radionicu Face Painting-a , a volonteri su izrađivali psiće od balona. Djeca su strpljivo čekala u redu kako bi i njihovo lice bilo oslikano, odabrali su si narukvice i dobile balon. Strpljenje im se isplatilo, a odlazili su nasmiješeni s punim rukama.

Uživali smo u sajmu zahvaljujući znatiželjnim građanima, zaigranom djecom, vrijednim volonterima i našim zaposlenicima.

 

Post Author: Gazmir