Eko čistka

 

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Obilježavanjem Dana zaštite okoliša diljem svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju vlastitu ulogu i odgovornost u razmišljanju i djelovanju s ciljem održivog razvoja našeg okoliša.

 

Stoga, pozivamo vas da se pridružite na Eko čistki koju organizira udruga Impress povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša.

Akcija će se održati u petak 04.06.2021. u 13 sati na lokaciji kod Iride – ulazak na šetnicu uz Toplicu. Sastajemo u 12:30 u udruzi Impress ili kod Iride u 13 sati – na samom ulazu u šetnicu, Za sve sudionike su osigurane rukavice, a akcija će trajati do 15 sati.

Svatko od nas može svojim ponašanjem doprinijeti očuvanju okoliša i prirode! Pridruži se jer brigom za okoliš danas stvaramo bolje sutra!

Post Author: Klara Orban