Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Online radionica glume “Cijeli svijet je pozornica”

14 svibnja @ 7:00 pm - 8:00 pm

 

Želite se baviti glumom, ali ne znate koga pitati za savjet? Želite nastupati pred ljudima, ali imate tremu i bojite se javnog nastupa? Želite upisati studij glume, ali ne znate kako se pripremiti za prijemni? Problemi su to s kojima se mnogi umjetnici susreću. Odgovore iz čarobnog svijeta glume potražite na besplatnoj online radionici glume – Cijeli svijet je pozornica.

Upis na studij glume obično je stresno iskustvo za buduće glumce. Savjeta o tome kako se pripremiti za prijemni ima koliko i glumaca. Baš kao i savjeta o tome kako glumiti. Kako prepoznati dobre i korisne savjete, kako se kvalitetno pripremiti za prijemni i kako pobijediti tremu prije izlaska pred publiku saznajte na šest online radionica koje će voditi diplomirani glumci Erna Rudnički, Ognjen Milovanović i Ivan Ožegović.

 

Kroz prvi dio radionice voditelji će predstaviti svoj put od amaterskog bavljenja glumom u Bjelovarskom kazalištu do upisa na Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, osvajanja prestižnih Nagrada hrvatskog glumišta i rada u kazalištu, na filmu i Netflixovim serijama. Kroz njihove osobne priče moći ćete saznati koliko je rada, upornosti i ljubavi potrebno za profesionalno bavljenje glumom, kako izgledaju audicije, koliko je dinamičan glumački poziv.

Voditelji će Vas upoznati s osnovama glume, razlikama između glume u kazalištu, na televiziji, filmu, davanju glasa u crtićima. Saznat ćete kako se oni nose s tremom uoči nastupa, koje metode koriste da smanje tremu, kako uče tekstove i kako se snalaze u situacijama kad predstava pred publikom krene u krivom smjeru.

Svi polaznici radionica dobit će popis literature koji bi trebali pročitati prije izlaska na prijemni, kao i popis serija, filmova i predstava s kojima bi morali biti upoznati ako planiraju ozbiljnije se baviti glumom i/ili studirati na umjetničkoj akademiji.
Za prijemni na umjetničke fakultete potrebno je uglavnom pripremiti pjesme i monologe po osobnom izboru. Naši voditelji će Vam predstaviti svoj izbor poezije i monologa za prijemni, objasniti koje su najčešće pogreške koje se rade na prijemnom, pojasniti Vam kako odabrati što recitirati i kako pobijediti tremu.

 

Drugi dio radionice namijenjen je analizi izvedbi s kojima polaznici radionice planiraju ići na prijemni, na natjecanja. Svi sudionici imat će priliku poslati snimku svojih monologa voditeljima radionice i dobiti individualan savjet od voditelja na čemu još trebaju raditi i kako popraviti svoj nastup za prijemni, audicije, nastupe.

Kroz radionicu ćete saznati koje glumačke metode koriste naši voditelji, kako se pripremaju za audicije i uloge koje igraju, tko im je najveća potpora i kritika u glumačkom poslu.

Radionica je namijenjena svima koji planiraju ići na studij glume, ali i onima koji se žele amaterski baviti glumom i naučiti više. Namijenjena je i svima koji su aktivni u dramskim skupinama, sudjeluju na dramskim natjecanjima (Lidrano). Kroz šest jednosatnih online radionica naučite osnove koje svaki glumac mora znati prije izlaska na daske koje život znače.

 

Radionica je besplatna, interaktivna i provodi se online petkom od 19:00 h.
Datumi održavanja Glumačke radionice – Cijeli svijet je pozornica:
30. 4., 7. 5., 14. 5., 21. 5., 28. 5., 4. 6., a rok za prijavu je 29.4.2021.

Maksimalan broj sudionika je 20, a namijenjena je polaznicima do 25 godina.

 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca https://forms.office.com/r/pHzG2MRaWx
Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti na kulturnjak@udruga-impress.hr

Moderatorica radionice je Antonija Putić, kazališna producentica.

 

Kulturnjak.hr projekt je koji provodi udruga Impress s partnerom Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava. Ukupan iznos projekta je 491.008,00 kn. Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 417.356,80 kn.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost udruge Impress.

 

Detalji:

Datum:
14 svibnja
Vrijeme:
7:00 pm - 8:00 pm