Humanitarna akcija „Umirovljenici za zajednicu“

Udruga Impress godinama vodi brigu o svojim sugrađanima starije životne dobi, a u sklopu projekta „I mi smo tu: Aktivni u zajednici“ kroz organizaciju različitih besplatnih aktivnosti nastoji povećati kvalitetu svakodnevnog života umirovljenika na području Bjelovarsko-bilogorske županije (Daruvar, Bjelovar s okolicom) i Grada Zagreba. Uz poštivanje epidemioloških mjera, umirovljenici provode svoje slobodno vrijeme uz kulinarske, kreativne i edukativne radionice, idu na zajedničke tematske šetnje i izlete, vježbaju i druže. Inače udruga Impress posjećuje i domove za starije i nemoćne te organizira različite aktivnosti za njihove štićenike, ali s obzirom na brojna epidemiološka ograničenja i njihove sigurnosti nisu u mogućnosti ići u česte posjete te su ih odlučili iznenaditi i pokazati da nisu zaboravili na njih.

U ovo vrijeme darivanja, nesebičnosti i pomaganja drugima, u sklopu projekta I mi smo tu: Aktivni u zajednici udruga Impress je organizirala humanitarnu akciju „Umirovljenici za zajednicu“. Umirovljenici udruge Impress su pripremili preko 250 ukrasnih medenjaka i čestitki koje su poklonili korisnicima i zaposlenicima domova za starije i nemoćne na području Grada Daruvara s ciljem da im izmame osmijeh na lice i učine im blagdane što boljima i ljepšima.

Uz poštivanje epidemioloških mjera, zaposlenici i volonteri udruge Impress su posjetili Dom za starije i nemoćne osobe Ljudevite pl. Janković, Obiteljski dom za starije Marijanović te Dom za starije i nemoćne Vianey gdje su ih oduševljeno dočekali njihovi štićenici. Uz razmjenu poklona i prekrasnih blagdanskih čestitki i lijepih želja, iskoristili su ovaj kratki susret u razgovoru o njihovim božićnim uspomenama iz djetinjstva te su na taj način mladima prenijeli djelić tradicije i običaja.

Akcija „Umirovljenici za zajednicu“ se održala u sklopu projekta “I mi smo tu- Aktivni u zajednici” ukupne vrijednosti od 1.693.288,80 kuna koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Post Author: Matea Ružić