Kratkoročni EVS u Turskoj!

EVS Turska
EVS Turska

 

Traži se volonterka ili volonter iz Hrvatske za kratkoročni EVS u Turskoj.

Lokacija volontiranja:

Mersina, Turska, kod udruge T.E.A.M. (Third EyeEducation and Youth Association of Mediterranean)

Vremenski period:

Siječanj-ožujak 2018.

Zašto:

Čišćenje Kazanli plaže, posjet školama i drugim ustanovama u cilju podizanja svijesti o zaštiti okoliša i morskih kornjača

Što je osigurano:

Novac za put, hranu te smještaj

O organizatoru volontiranja:

T.E.A.M je udruga osnovana 2009.godine sa glavnim ciljevima djelovanja u području zaštite prirode u lokalnoj zajednici te rad s mladima. Kazanli je mali gradić na obali koji se nalazi na oko 15km od centra grada Mersina. Kazanli je jedno od važnih središta nastanjenja morskih kornjača, vrsti #Caretta- Caretta i #Chelodonia Mydas, stoga udruga T.E.A.M. mnoge aktivnosti provodi u svrhu očuvanja okoliša i zaštite ovih vrsta, a upravo u tu svrhu pokrenut je i projekt „Budi svjestan i probudi svijest“. Navedeni projekt usmjeren je na stvaranje i podizanje svijesti o zaštiti okoliša, potrebi recikliranja, ponovnog korištenja i smanjenja korištenja sirovina i predmeta među mladima i djecom putem raznih neformalnih metoda obrazovanja: kazališnih predstava, igara, flash moba itd., ovisno o kreativnosti grupe. Jedan od najvažnijih ciljeva projekta je promocija aktivnog građanstva, poticanje volonterizma te suradnje i solidarnosti među mladima.

Ako ste se pronašli u ulozi promotora važnosti očuvanja okoliša morskih kornjača i želite pridonijeti održanju vrste ovih slatkih životinja, javite nam se u inbox ili putem e-maila sanja.tabori@argonauta.hr.Za prijavu je potreban životopis u Europass formatu te motivacijsko pismo na engleskom jeziku. Rok prijave je do 20. prosinca 2017. Za više informacija o projektu, posjetite sljedeći linkhttps://drive.google.com/drive/folders/1HoypRDVpyU-BoZzMPz3V29mgqPwEfcHb.

 

Post Author: Dubravko Šopar