Lidija Premec

Nastavljamo vas upoznavati s ljudima iz Daruvara kako biste saznali njihovo porijeklo, njihova omiljena mjesta u Daruvaru i zašto su odabrali upravo Daruvar za život!

Vaše ime, prezime i godine.

– Lidija Premec, 52 godine.

Kako ste završili u Daruvaru?

– Rođena sam u Donjem Daruvaru, znači 2 km ili km i pol od središta grada Daruvara. Školovala sam se u Daruvaru, Pakracu i Garešnici i imala sam tu sreću da radim svih ovih godina u Daruvaru posao koji volim. 9 godina sam radila u Radio postaji Daruvar, poslije sam radila i kao trgovac i kao radnica u tekstilnoj industriji, pa u turističkom uredu i turističkom informativnom centru. I evo, danas sam u Turističkoj zajednici Daruvar-Papuk, odnosno turističkom uredu na Trgu kralja Tomislava.

Tko su bili vasi roditelji?

– Moji roditelji zovu se Margareta i Drago Valečić. Odrasli su na selu nedaleko Daruvar, u Velikoj Maslenjači. Majka je rođena 1940., a tata 1939. Tata je radio kao vozač, a majka je bila domaćica i bavila se poljoprivredom.

Koje jezike govorite?

– Govorim hrvatski, naravno (moj matični jezik), a malo se sporazumijevam na engleskom i na češkom jeziku.

Koje je vaše omiljeno mjesto u Daruvaru i zašto?

– Ne mogu preferirati, teško mi je odrediti najomiljenije mjesto u gradu, stvarno volim svoj Daruvar, volim cijeli ovaj grad, njegovu povijest, njegovu prekrasnu prirodu, ovaj mir i ovo zelenilo što okružuje naš grad… Teško mi je izdvojiti bilo koji dio, ali ova prekrasna priroda i ovaj mir mi je nekako najdraži i to je jedan od velikih razloga zašto sam ostala u svom gradu.

Što biste savjetovali današnjoj mladeži?

– Evo početi ću od sebe i od svojih nekakvih želja, mislim da današnja mladež treba voljeti i cijeniti, čuvati svoje i poštovati tuđe, nekako su to moje vodilje kroz život – pa evo ja bih to možda savjetovala našoj mladeži.

 

Želite li sudjelovati u projektu o Daruvarčanima i dobiti profesionalnu portretnu fotografiju? Pozivamo vas u Impress da nas posjetite u bilo kojem trenutku na adresi Ivana Zajca 3. Družit ćemo se uz čaj, kavu i kekse. Vidimo se u Impressu!

Prijaviti se možete javljanjem na mail prijave@udruga-impress.hr ili kontakt broj 099 3909 516

Ostale heroje našeg projekta možete upoznati koristeći hashtag #PričeDaruvarčana

Post Author: Matea Ružić