Mirko Savanović

Pozivamo vas da se upoznate s novim junakom našeg projekta o stanovnicima Daruvara, o njihovom podrijetlu i zašto su odabrali baš Daruvar za život

Vaše ime, prezime i godine.

– Mirko Savanović, 62 godine.

 

Kako ste završili u Daruvaru?

– Bio sam zaposlen u ljevaonici, nastradao sam na radnom mjestu i onda sam kupio kuću u Gornjem Daruvaru kada sam se oženio, a član sam umirovljenika 20 godina.

 

Tko su bili vaši roditelji?

– Zvali su se Dušanka i Petar. Moji roditelji bili su seljaci, poljoprivrednici. Otac mi je radio u Austriji, a majka je bila domaćica.

 

Koje jezike govorite?

– Govorim hrvatski i slovenski, a malo i ruski, ima sličnosti oko 50%.

 

Koje je vaše omiljeno mjesto u Daruvaru i zašto?

– Omiljeno mjesto su mi kafane! Općenito Daruvar kao Daruvar mi je omiljeno mjesto. Ja nisam rođen tu, ali ga volim kao moje rodno mjesto. Dok sam radio u Sloveniji, završio sam građevinsku školu. Uvijek me je Daruvar privlačio, ovdje sam od ’69. godine. Doselili smo iz Bosne, a Daruvar mi se uvijek dopadao kao grad.

 

Što biste savjetovali današnjoj mladeži?

– Da se kane mobitela i da se hvataju poslova, i to ručnih i to je proizvodnja.

 

Želite li sudjelovati u projektu o Daruvarčanima i dobiti profesionalnu portretnu fotografiju? Pozivamo vas u Impress da nas posjetite u bilo kojem trenutku na adresi Ivana Zajca 3. Družiti ćemo se uz čaj, kavu i kolačiće. Vidimo se u Impresu!

Za prijave na sudjelovanju u projektu javite nam se na mail info@udruga-impress.hr ili kontakt broj 099 3909 516

Ostale heroje našeg projekta možete upoznati koristeći hashtag #PričeDaruvarčana

Post Author: Matea Ružić