Pomoć pri učenju – zajedno je lakše i zabavnije!

U rujan smo već debelo zagazili, a svi znamo što to znači – sustižu nas školske obveze. Dobra vijest je da u Udruzi Impress u Daruvaru svakim radnim danom od 8 do 20 sati pružaju uslugu pomoći pri učenju. Vode ju stručne osobe i volonteri na način da učenicima pokazuju kako učiti te im pružaju pomoć oko istog.

 

Volonterka u udruzi, koja je ujedno i studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, održala je radionicu o primjeni inovativnih i kreativnih tehnika učenja. Pomogla je djeci izrađivati mentalne mape, a otkrila im je i čari mnemotehnike.

Naime, mnemotehnika uključuje strategije koje olakšavaju pamćenje i dosjećanje sadržaja kojeg moramo pamtiti doslovno, određenim redoslijedom ili je teško razumljiv. Najpoznatija strategija su akronimi, tj. kratice nastale od početnih slova riječi koje moramo zajedno zapamtiti, npr. SAD, MUP i sl. Tu su još i metode prostornog uređenja, metoda mjesta te rima i ritam – primjerice, 2. Newtonov zakon gibanja a = F/m možemo zapamtiti kao stih „Mala moja dajem ti na znanje sila masi daje ubrzanje“.

 

Aktivnost Pomoć pri učenju dostupna je, u obliku besplatnih instrukcija, svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima kojima je potrebna pomoć u matematici, fizici, kemiji, engleskom ili drugim predmetima. Znajući da je uz prijatelje uvijek lakše i zabavnije, omogućavaju i grupna pisanja zadaće ili učenja, a svemu pristupaju kroz igru potičući znatiželju.

 

Impress te poziva da zajedno pokrenete radne vijuge!

 


 

 

Pomoć pri učenju je aktivnost koja se provodi u sklopu Kuće Mogućnosti, projekta kojeg provodi udruga Impress s partnerima Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava i Gradom Daruvarom. Ukupan iznos projekta je 1.986.166,00 kn. Europska unija je u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 1.688.241,10 kn.

 

Post Author: Matea Ružić