Svjetlana Lovrenčić

Možete li se pohvaliti velikim brojem stranih jezika koje govorite? Pozivamo vas da se upoznate s još jednom pričom o stanovnicima Daruvara i saznate koliko jezika zna Svjetlana Lovrenčić.

Vaše ime, prezime i godine?

Svjetlana Lovrenčić, 54 godine.

 

Kako ste završili u Daruvaru?

Ja sam oduvijek u Daruvaru. Daruvarčanka sam.

 

Tko su vaši roditelji?

Moj tata je Stjepan, a mama Agneza. Moji roditelji nikad nisu radili u firmi. Bili su poljoprivrednici i živjeli su na selu. Imali su životinje, uzgajali ih i prodavali. Na takav način su zarađivali novac za život i tako su mene školovali.

 

Koje jezike govorite?

Dobro govorim češki i njemački jezik, a znam i nekoliko riječi na ruskom i trenutno učim bugarski jezik.

 

Koje je vaše omiljeno mjesto u Daruvaru i zašto?

Knjižnica mi je omiljeno mjesto, mada mi je možda bila draža prije korone jer smo imali radionice na kojima sam se mogla totalno isključiti na 2-3 sata i uživati u izradi kreativnih radova. Knjige koje čitam u knjižnici uglavnom su stručna literatura.

 

Što biste savjetovali današnjoj mladeži?

Da idu za svojim snovima, dakle da slijede svoje snove bez obzira koliko možda ti snovi izgledali možda i bez veze, ali treba ići za svojim snovima i to što čovjek želi ostvariti i mislim da bi onda mlade osobe bile sretne. To, i ulagati u svoje znanje, tu prvenstveno mislim i na jezik.

 

Želite li sudjelovati u projektu o Daruvarčanima i dobiti profesionalnu portretnu fotografiju? Pozivamo vas u Impress da nas posjetite u bilo kojem trenutku na adresi Ivana Zajca 3. Družit ćemo se uz čaj, kavu i kekse. Vidimo se u Impressu!

 

Prijaviti se možete javljanjem na mail prijave@udruga-impress.hr ili kontakt broj 099 3909 516

 

Ostale heroje našeg projekta možete upoznati koristeći hashtag #PričeDaruvarčana

 

Post Author: Matea Ružić