Veliki uspjeh daruvarskih tenisača

 

Hrvatski amaterski teniski klub Daruvar je ušao u 2. ligu što je veliki uspjeh za tenis u Daruvaru.

U nedjelju 23.05.2021. u Daruvaru je održan prvenstveni susret 2. hrvatske HEP teniske lige seniorskih klubova HATK Daruvar i TK Dalmacijacement iz Solina, na kojem je HATK Daruvar je ostvario uvjerljivu pobjedu rezultatom 5 : 2.

U 5 pojedinačnih susreta, HATK Daruvar je ostvario rezultat 4 : 1, dok je od dva susreta parova, svakom klubu donijela po jednu pobjedu. Ovaj susret je bio od izuzetne važnosti za ostanak daruvarskih tenisača u 2. hrvatskoj ligi, a pobjeda nad ponajboljim dalmatinskim teniskim klubom, daruvarskim tenisačima je veliki uspjeh koji će se jako dugo pamtiti.

–   Ponosni smo što sudjelujemo u drugom rangu natjecanja, to je najviši rank natjecanja za momčadski sport u gradu Daruvaru i jedan od viših nivoa natjecanja i u našoj županiji. Natjecanje u 2. hrvatskoj ligi je izazov za igrače jer traži od njih izuzetno znanje, treninge, nivo pripreme koji mi do sada nismo imali te iziskuje veliki napor jer se igra protiv odličnih igrača i klubova. Kako bi se natjecali u 2. ligi, nije dovoljno samo odlično igrati tenis, nego se treba potpuno posvetiti tenisu, a kako od igrača tako se i od članova uprave traži jedan viši nivo organizacije i predstavlja jedan izazov, poručio je Zoran Dragičević, predsjednik HATK.

 

Daruvarske tenisače su pratili i podržali brojni lokalni zaljubljenici, a po završetku ovog više nego uspješnog susreta su zajedno s igračima i upravom HATK Daruvar proslavili ovu veliku pobjedu.

Za Hrvatski amaterski teniski klub (HATK) Daruvar su teniske susrete protiv TK Dalmacijacement Solin odigrali:

Danijal Muminović, Sven Gabor, Stjepan Pavičić, Dejan Dragičević i Marko Pilat, a za ekipu Daruvara su bili još prijavljeni Denis Gabor, Duško Čubrilo, te povređeni Boris Dragičević.

Pobjede za HATK Daruvar su ostvarili Danijal Muminović, Sven Gabor, Stjepan Pavičić i Marko Pilat u pojedinačnim susretima, te Danijal Muminović i Sven Gabor u igri parova.

 

Pojedinačni rezultati susreta su bili:

Muminović (HATK Daruvar :  Grabovac (TK Dalmacijacement)

2 : 0

Gabor (HATK Daruvar) : Anđelić (TK Dalmacijacement)

2 : 0

Pavičić (HATK Daruvar) :  Asanović  (TK Dalmacijacement)

2 : 0

Dragičević (HATK Daruvar) : Divić (TK Dalmacijacement)

0 : 2

Pilat (HATK Daruvar) . Kardum  (TK Dalmacijacement)

2 : 0

Muminović- S. Gabor  (HATK Daruvar) : Grabovac – Anđelić (TK Dalmacijacement)

2 : 0

Pavičić – Pilat  (HATK Daruvar) : Janjić – Divić  (TK Dalmacijacement)

1 : 2

 

Ukupno  HATK Daruvar : TK Dalmacijacement   5 : 2


Idući susret 2. lige daruvarski tenisači igraju protiv TK Varaždin 1181 u Varaždinu dana 30.05.2021.

Kako postati tenisač?

Svoj djeci koja žele trenirati tenis i okušati se u natjecanjima, HATK organizira treninge u školi tenisa. Trenutno djecu podučava samo jedan trener, Boris Dragičević, a kroz koji tjedan će mu se priključiti još jedan trener, Duško Čubrilo. S obzirom na to da Hrvatski teniski savez zahtjeva da se obuka tenisa obavlja isključivo preko teniskih učitelja koji imaju minimalno C tenisku licencu, u HATK obuku tenisa vode isključivo kvalificirani treneri. S obzirom na popularnost tenisa u Daruvaru, ali i u okolnim mjestima, HATK osim u Daruvaru ima organiziranu školu tenisa u  Grubišnom Polju te Velikim Zdencima.

 

Svi zainteresirani za upis u školu tenisa se mogu javiti u HATK na broj 098 991 9723, mail hatk.daruvar@gmail.com.

Post Author: Klara Orban