Božićna turistička šetnja sa groficom

Stiglo je doba godine kojem se uvijek posebno veselimo i u kojem uživamo u blagdanskom ozračju. Iako je vani hladno, naš mali grad zrači posebnom toplinom, a kada padne mrak, svjetlost božićnih lampica nas uveseljava i mami nas na šetnju.

Umirovljenici udruge Impress su 15.12. prošetali gradom, ali ova šetnja nije bila samo „obična“ šetnja. Kroz grad i Julijev park ih je provela, ni manje ni više, nego grofica Alojzija Jankovića. Prekrasna, vesela i dostojanstvena, u svečanoj haljini sa fenjerom u ruci, pričala je kako je postala grofica, kakav je utjecaj imala njezina obitelj na Daruvar i okolicu, čak im je otkrila neke obiteljske tajne te je pričala o starim božićnim običajima.

Ova živopisna božićna šetnja je organizirana u suradnji sa Snježanom Sabo, licenciranom turističkom vodičkinjom te certificiranom interpretatoricom baštine pri Interpret Europe. Umirovljenici su bili oduševljeni šetnjom te se vesele novim avanturama sa groficom Alojzijom.

Aktivnost se održala u sklopu projekta “I mi smo tu- Aktivni u zajednici” ukupne vrijednosti od 1.693.288,80 kuna koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Post Author: Matea Ružić