Cifrano za Bož’ć

U sklopu projekta Kulturnjak.hr Ivan Vinković vodi radionicu “Cifrano za Bož’ć” na kojoj će polaznike naučiti izraditi tradicionalan nakit.

 

Uz malo truda svi kod kuće možemo izraditi tradicionalne ukrase za bor, a takvi ukrasi nisu skupi, govori Ivan Vinković koji će na radionici pokazati i svoje radove, kao i predstaviti tradicijske blagdanske običaje s Bilogore.

 

Gotovo sve potrebne materijale za sudjelovanje na radionici sigurno imate kod kuće – nekoliko oraha, špagu ili vunu, staniol, krep papir, škare, cvjećarsku žicu, tj. drot. U izradu nakita unosite vlastitu osobnost i stvarate unikatan poklon koji će zasigurno obradovati Vašu obitelj i prijatelje.

 

Radionica izrade tradicionalnih božićnih ukrasa idealna je prilika da naučite nove vještine, a svoje voljene obradujete originalnim poklonima već ovih blagdana.

 

Besplatna online radionica održat će se u četvrtak i petak 16. i 17. 12. u 10 sati na Zoom platformi za polaznike 54+

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca

https://forms.office.com/r/C6Gw17R572

 

Voditelj radionice “Cifrano za Bož’ć” je Ivan Vinković koji se od rane mladosti bavi proučavanjem i istraživanjem tradicijske kulture će pokazati kako okititi granu bora i kako rasporediti ukrase na njoj. Od djetinjstva Ivan i njegova baka Marija zajedno izrađuju tradicionalni božićni nakit, a na dvije radionice svim će polaznicima predstaviti bogatu baštinu bilogorskoga kraja, kao i običaje koji se vežu uz božićno vrijeme.

 

Više informacija potražite na stranici Kulturnjak.hr

 

Post Author: Matea Ružić