CROK ima odgovor na pitanje – „Di ćeš za novu?“

Pitanje postavljeno još na prvoj kavi ove studentske godine. Ozbiljniji planovi počinju nakon ciklusa svih brucošijada, koje se ne propuštaju neovisno o tome jesi li brucoš, apsolvent ili negdje između tih krajnosti!

Da se vratimo na temu, kakav je plan za doček? Jesu li i novogodišnje odluke već uklesane u kamen? Zamišljaš li filmski početak nove godine? Ako je odgovor da, na pravom si mjestu!

Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava (CROK) te poziva da se, ukoliko imaš između 15 i 25 godina, prijaviš za ciklus radionica Mali veliki redatelji!

Zašto? Jer ti nudi besplatne online filmske radionice u kojima ćeš naučiti nešto novo o režiji, pisanju scenarija, snimanju i montaži. Znamo, ispitni rokovi su pred vratima i na sam spomen učenja sve u glavi viče NE!, ali što ako ti kažemo da ćeš biti scenarist i redatelj vlastitog filma kojeg ćeš do kraja radionice i snimiti?

Radionice se održavaju utorkom i četvrtkom u vremenu od 19:30 do 21:00, a ovaj ciklus počinje 4. siječnja i traje do kraja mjeseca.

To je doslovno filmski ulazak u novu godinu, može li bolje?

Dvoumiš li se još uvijek, vidi niže što o svemu kažu sudionici prethodnih ciklusa:

„Ne znam od kuda bih krenula. Svidio mi se prije svega pristup, način rada i činjenica da se svaka naša ideja saslušala i uzela u obzir. Svatko je dobio svojih 5 minuta slave da tako kažem. Prije svega dobili smo priliku i pomoć u realizaciji filmskih ideja i dobre i korisne savjete i konstruktivne kritike.“

„Energija voditelja i sudionika bila je izvrsna, a sama radionica vrlo poučna.“

„Svaka čast na organizaciji i super predavaču.“

„Svidio mi se opušten i jednostavan način rada i prenošenja znanja, volio bi da je radionica trajala duže!“

 

Ukoliko imaš dodatnih pitanja, možeš se javiti na mail malivelikiredatelji@crok.hr, a kad definitivno odlučiš ući u novu godinu sa stilom, prijavi se putem poveznice: https://forms.office.com/r/wZ31VB6PmR

 

*Projekt provodi CROK u partnerstvu s Udrugom Impress Daruvar (udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu). Ukupna je vrijednost projekta 499.156,00 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u iznosu od 424.282,60 kn.

Više informacija potraži na Facebook stranici Centra za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava ili posjeti njihov profil na Instagramu

 

RASPORED RADIONICA:

4.1.2022. – Upoznavanje i uvod u filmske vrste i rodove

6.1.2022. – Što je film?

11.1.2022. – Filmski planovi i kako gledamo sliku

13.1.2022. – Kako pričati priču?

18.1.2022. – Kako se piše scenarij i crta knjiga snimanja?

20.1.2022. – Što je sve režija?

25.1.2022. – Kako se pripremiti za snimanje?

27.1.2022. – Montaža zvuka je zabavna

1.2.2022. – Kako posložiti kadrove nakon snimanja?

3.2.2022. – Projekcija filmova i dodjela diploma

Post Author: Matea Ružić