DarDaruvaru Festival

      

Tijekom cijele godine međunarodni i domaći volonteri doprinose zajednici i tako daruju svoje vrijeme, rad, pomoć, znanje i iskustvo Daruvaru. Povodom nadolazećeg Međunarodnog dana volontera, Daruvaru poklanjamo niz aktivnosti koje su vezane uz volontiranje i neformalno obrazovanje za sve uzraste bez razlike, ali i dodjelom priznanja odajemo počast brojnim volonterima koji su tijekom cijele godine vrijedno radili kroz Volonterski centar Mogućnosti za pomoć potrebitima, starijim osobama, raznim institucijama, besplatnu pomoć djeci tijekom studija, držanje besplatne knjižnice, centra za mlade, aktivnosti kroz koje se razvija zajednica. Upravo zato održavamo DarDaruvar koji okuplja sve koji doprinose Daruvaru.

Glavni ciljevi Festivala društvenog učenja “DarDaruvaru”

-Okupiti volontere, Daruvarčane i posjetitelje svih dobnih skupina u cilju podizanja svijesti o volontiranju i neformalnom obrazovanju.

– Stvoriti otvoren prostor za zajedničko učenje i učenje jednih od drugih, djelovati u ime zajednice u promicanju inicijative, učenja, suradnje i dijaloga, a što je najvažnije za povezivanje članova zajednice za bolju društvenu koheziju.

– Podijeliti stečene kompetencije, znanja lokalnog stanovništva i međunarodnih volontera te dati priliku lokalnom stanovništvu da podijele svoje vještine kroz aktivnosti koje organiziramo.

Festival će uključivati ​​niz kreativnih aktivnosti:

Radionice: razne radionice, lijke kuhanje, majstor kuhar.Kutovi: Bit će galerije priča volontera

Također će se održavati radionice društvenih i drugih igara.

Radionica ručnih radova i dekoracija

Cijeli program izgrađen je na inicijativi i dobrovoljnom sudjelovanju međunarodnih volontera i lokalne zajednice.

Svatko, bez obzira na dob i prethodno iskustvo, ima priliku okušati se u ulozi studenta te voditelja ili voditelja. Program festivala uključuje osobe različitih dobi, profesionalnih i osobnih iskustava, interesa i sposobnosti, uključujući osobe s manje mogućnosti i fizičke i intelektualne izazove.

Festival pomaže implementaciju interkulturalnog učenja u lokalnoj zajednici.

Štoviše, očekujemo da će festival pomoći u povećanju sudjelovanja i uključenosti u Impress aktivan život, jer će lokalni sudionici vidjeti da učenje može biti zabavno.

Mi vjerujemo da volonteri mogu unijeti toliko promjena u svijet i na ovaj način ih podržavamo i cijenimo njihov nevjerojatan doprinos, a ovaj festival je trenutak da im odamo počast zaslugama koje zaslužuju.

Dođite u DarDaruvaru, podijelite i naučite, osjetite i doživite.

Post Author: Gazmir