Erasmus+ mogućnosti

Erasmus + program nudi mnogo prilika za mlade. Projekte je moguće prijaviti u 5 kategorija.

Prve tri kategorije definirane su kao ključne aktivnosti. Ključna aktivnost 1 podrazumijeva mobilnost u području obrazovanja i osposobljavanja te u području mladih, a rok za prijavu je 1. listopada. Trenutno je otvoren natječaj Erasmus Mundus, za studiranje na združenom diplomskom studiju, a rok za prijavu je 1. travnja.

Ključna aktivnost 2 obuhvaća: strateška partnerstva u području mladih i obrazovanja (rok: 30. travnja), studiranje na nekom od europskih sveučilišta van matične zemlje te udruženje znanja i sektorskih vještina (rok: 28. veljače).

Ključna aktivnost 3 usmjerena je na projekte Dijaloga s mladima, a sljedeći rok za prijavu ovakvih projekata je 30. travnja. Aktivnost Jean Monet obuhvaća: Katedre, moduli, centri izvrsnosti, potpora udrugama, mreže, projekti. Rok za prijavu je: 22. veljače.

Sportske aktivnosti koje se financiraju kroz Erasmus+ program su: suradnička partnerstva, mala suradnička partnerstva i neprofitna sportska događanja. Rok za prijavu projektnih prijedloga u ovom području je 4. travnja.

Kada neka organizacija želi prijaviti projekt, a nikada prije nije sudjelovala u Erasmus+ natječajima, dodatnih pitanja ima beskonačno puno. Odgovori na većinu njih nalaze se u detaljnom vodiču, dostupnom i na hrvatskom jeziku, kojeg možete pronaći na poveznici.

Post Author: Dubravko Šopar