Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Kazalište online

27 travnja @ 7:00 pm - 8:00 pm

 

Udruga Impress u sklopu projekta Kulturnjak.hr održava besplatnu online radionicu Kazalište online. Voditeljica radionice je Buga Šimić, umjetnička voditeljica kazališta Mala scena.

Kazališna umjetnost i izvođačke umjetnosti općenito posebne su po tome da se temelje na susretu uživo. No u današnje vrijeme izbjegavati mogućnosti tehnologije i interneta ne ide u korist tim umjetnostima. Naučiti koristiti društvene mreže i dostupnu tehnologiju neće oduzeti od doživljaja, a organizacijama u kulturi može pomoći u razvoju publike, komunikaciji i boljem pozicioniranju u društvu. “Ponekad se čini da se pravila rada na internetu ne mogu prilagoditi umjetnostima, no iz iskustva mogu reći da je upravo obrnuto i veselim se podijeliti znanja, vještine i mogućnosti sa što više kolega kako bi svi naši sadržaji bili dostupniji, gledaniji i kvalitetniji nego ikada prije.” – rekla je voditeljica Buga Šimić.

Buga Marija Šimić diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, odsjek pjevanje u klasi red.prof. Cynthie Hansell Bakić. 2018. Specijalizirani magisterij smjera opere završila je na Sveučilištu u Bernu, u klasi prof. Christiana Hilza. Od 2000. godine ostvarila je 12 glumačkih uloga u kazalištu te 7 opernih uloga. Glumila je i u tri hrvatska profesionalna filma, te sinhornizirala niz filmova poput “Šarlotina mreža”, “Coralina”, “Astroboy” i drugi. Za ulogu Maje u predstavi “Nevidljivi Leonard” kazališta Mala scena, nagrađena je nagradom Žar ptica za najbolju debitanticu Naj, Naj festivala 2006. godine. Autorica je prve hrvatske interdisciplinarne predstave koja spaja operu i suvremeni ples – “Leptirove pjesme” te predstave za bebe “Priča o glasu” obje producirane u kazalištu Mala scena. U prosincu 2019. godine imenovana je umjetničkom voditeljicom kazališta Mala scena u kojem igra u 6 različitih predstava.

Kazalište online održava se 15.4. i 27.4. u 19 sati.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem online obrasca https://forms.office.com/r/ZhwXaGpGLk

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti na kulturnjak@udruga-impress.hr

Moderatorica radionice je Antonija Putić, kazališna producentica.

Kulturnjak.hr projekt je kojeg provodi udruga Impress s partnerom Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava. Ukupan iznos projekta je 491.008,00 kn. Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 417.356,80 kn.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost udruge Impress.

 

Detalji:

Datum:
27 travnja
Vrijeme:
7:00 pm - 8:00 pm