Gurmanski vodič kroz zagrebačke menze

Počelo je vrijeme ispitnih rokova, a studenti pod stresom grickaju sve što im dođe pod ruku.

Ukoliko si maturant i sljedeće godine želiš znati na čemu si kad je riječ o kvaliteti prehrane, ili pak student koji svaki dan jede isto i želi probati neke nove stvari, ovo je pravo mjesto za tebe. Naime, u ovome članku nećemo na dugačko i na široko opisivati i ocjenjivati svaku od menzi jer je o ukusima teško raspravljati, nego ćemo istaknuti ponešto od svake.

Počet ću od menze na najboljem glasu u Zagrebu. Menza na Građevinskom fakultetu. Tamo je uvijek gužva i puno se čeka, ali jednom kad su na tvom tanjuru tortilje s piletinom ili Choco loco, to više nije važno. Također, kroasani u kantini su nešto što se mora probati, pogotovo kada su topli.

Ekonomski fakultet ima nešto manju menzu, ali se zato restoran i kafić “Kefa” ima čime pohvaliti. Svatko tko je tamo bio zna o čemu pričam. Počevši od interijera pa sve do ukusnih štrukli, salate s piletinom ili sacher torte i ovaj se restoran ima čime pohvaliti.

Menza na Cvjetnom naselju, po mome je skromnom mišljenju, okusom i mirisom nabliža onoj domaćoj hrani koju imamo kod kuće, a koja nam svima nakon nekog vremena počne nedostajati.

Završit ću sa Savom. Najveći dom u Zagrebu treba opskrbuti hranom gladne studente, a to uspješno i čini. No, ono što valja istaknuti su tete koje su dobro raspoložene, pune razumijevanja i spremne za šalu, u oba restorana, ali posebno u tzv. brzoj menzi. One će ti poslužiti odličnu pizzu, kranjske kobasice ili pomfrit uz veliki osmijeh, tako da će hrana odmah postati ukusnija.

Sad, kad ste pročitali o čemu se radi, na vama je da utvrdite je li to o čemu vam govorim istina. Dobar tek.

 

Post Author: Mihaela Idžanović