Izvan Granica Za Mlade Sajam Volonterizma

Impress je ovih dana sudjelovao u Sajmu volonterizma 2022 u Beogradu u organizaciji Svetskog omladinskog talasa. Predsjednica udruge Impress bila je panelistica te predstavila prilike za mlade kroz brojne projekte Europske unije. Volonter Onurhan Ozturk aktivno je predstavio mladima svoja iskustva. 

Tema konferencije orijentirana je na mlade, volonterizam i suradnju između orgranizacija koje rade u području mladih i volontiranja. Predsjednica udruge Impress govorila je i o volonterskim početcima, naglasila je kako raditi na suradnji i pružiti prilike mladim ljudima, ohrabriti ih, slušati njihove ideje, osigurati podršku i dati im prave alate za unaprijeđenje njihovih vještina. 

Impress je predstavio svoj rad i kroz promotivni štand gdje je pruženo više informacija o radu udruge, misiji, konkretnim programima koje Impress pruža zajednici kroz volontere te su pružene inforamcije i prilike za zajedničku suradnju i stvaranje još više prilika za sve mlade na lokalnoj, europskoj razini i više od toga. 

Na ovaj način, Impress nastavlja stvarati više prilika za mlade, ali u isto vrijeme upravo ovakve prilike privlače, održavaju i stvaraju još više suradnji s različitim udrugama s kojima zajednički Impress doprinosi pozitivnim promjenama u životima mladih te stvara jednake prilike za sve mlade. 

Sajam volonterizma je prvi puta organizirana međunarodno od strane organizacije Svetski omladinski Talas koji ima sjedište u Beogradu, a njihov je fokus rad s mladima, organizacija kampa s 200-ak mladih iz cijelog svijeta, omogućavanje prostora gdje mladi mogu izraziti svoje ideje i pronaći prilike za pozitivni razvoj te raditi na svojim vještinama. 

Suradnja na ovoj razini je važan dio za obje strane i ovo može biti važan put prema kreiranju novih prilika za mlade na lokalnoj, nacionalnoj, europskoj i zašto ne globalnoj razini.

 

 

Post Author: Gazmir