Jačanje timskih kompetencija

Udruga „Impress“ u suradnji s udrugom Centar društvenih inovacija u sklopu projekta „Osnažujemo sebe za osnaživanjem drugih“ provela je trening Jačanje timskih kompetencija od 17.10.2022. do 21.10.2022.

Osobne vještine i kompetencije važni su resursi u radnom okruženju, no s druge strane, timski rad predstavlja dodatnu razinu kada skupina ljudi surađuje kako bi postigla isti cilj. Udruga Impress ima misiju omogućavati jednake prilike što većem broju osoba, ispunjavanje potencijala mladih osoba i da bi se toj misiji konstantno približavao, potrebna je dobra koordinacija između svake osobe u timu. Upravo zbog toga puno znače projekti koji omogućavaju usavršavanje timskog rada.  Impress je organizirao petodnevne aktivnosti timskog razvoja u Daruvaru s temom jačanja timskih kompetencija. U tim aktivnostima sudjelovalo je 11 članova tima, uključujući radnike, volontere i partnere. Tijekom pet dana organizirali smo aktivnosti usmjerene na jačanje komunikacije među članovima tima, pružanje znanja i pristupa timskom radu, poticanje otvorene komunikacije ideja i povratnih informacija među članovima, kako koordinirati rad međusobno te kako surađivati kako bi se postigli zajednički ciljevi i rezultati.

Improvizirali smo situacije različitih slučajeva gdje su članovi tima trebali surađivati, komunicirati, koordinirati kako bi postigli najbolji rezultat u rješavanju hipotetskih situacija u njihovom radu. Također, timovi su predstavili svoje rezultate i pristup koji su imali kao grupa u rješavanju situacija, poteškoće s kojima su se susreli i što trebaju poboljšati kako bi bolje funkcionirali kao tim. Kao zaključak, rezultat je bio stjecanje i jačanje kompetencija u timskom radu. Članovi su učili jedni od drugih kako bolje funkcionirati u timu i surađivati koristeći vještine svakog člana za konačni cilj tima.

Projekt „Osnažujemo sebe za osnaživanje drugih“, UP.04.2.1.11.0137, čiji je nositelj udruga Impress, partner Centar društvenih inovacija (CDI), a projekt je ukupne vrijednosti 62.180,57 EUR, a 85 % se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda,  a 15 % iz državnog proračuna te projekt traje od 21.3.2022. do 21.7.2023.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge Impress.

 

Post Author: Tanja Herceg