Jeste li čuli za: #YouthWiki?

YouthWiki je prva Internet enciklopedija o nacionalnim strukturama, politikama te aktivnostima koje podupiru mlade. Upravo kao i 2010-2018 EU Strategija za mlade, #YouthWiki pokriva osam glavnih područja djelovanja: obrazovanje i osposobljavanje, zapošljavanje i poduzetništvo, zdravlje i dobrobit, sudjelovanje, dobrovoljne aktivnosti, socijalna uključenost, mladi i svijet te kreativnost i kulturu.

Svrha je pomoći Europskoj Komisiji i državama članicama u donošenju odluka, pružajući informacije o stanju u reformama i inicijativama. Platforma ujedno omogućuje razmjenu informacija i inovativnih pristupa te podržava aktivnost vršnjačkog učenja.

Informacije dostavljaju i godišnje ažuriraju nacionalni dopisnici (NCs) koje imenuju vlade svih zemalja sudionika. Trenutno 27 zemalja sudjeluje u bazi. Baza podataka uglavnom se sastoji od službenih dokumenata iz nacionalnih visokoškolskih vlasti na polju mladih, odnosno nadležnih tijela za politiku mladih u svakoj zemlji. NCs se također odnosi na studije, ankete, analize ili procjene koje izravno provode tijela vlasti ili određeni istraživački centri, stručnjaci, think-tankkovi i slično.

Više informacija potražite na linku

Post Author: Dubravko Šopar