Konstituirano Županijsko vijeće učenika

7. prosinca održana je konstituirajuća sjednica Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije s početkom u 10:00 sati, a čiji su članovi/ice predstavnici svih školskih vijeća učenika/ica osnovnih i srednjih škola s područja BBŽ.

Online sjednicu Vijeća učenika BBŽ vodio je Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Bjelovarsko-bilogorske županije te se okupljenima obratio župan Damir Bajs. Online sjednica provedena je u suradnji s Javnom ustanovom Razvojnom agencijom Bjelovarsko-bilogorske županije, Udrugom srednjoškolaca Hrvatske, Udrugom Impress. Radno predsjedništvo sastojalo se od tri člana, a to su: Tanja Herceg, Leo Fel i Jelena Čuljak koji su vodili sjednicu do izbora predsjednika Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije.

Za predsjednicu Vijeća učenika BBŽ izabrana je Larija JukićEkonomska i turistička škola Daruvar, za potpredsjednicu Vijeća učenika BBŽ izabrana je Marija NovalićS.Š. Bartola Kašića Grubišno polje.

U Glavni odbor Vijeća učenika izabrani su :

1. Larija Jurkić – Ekonomska i turistička škola Daruvar
2. Marija Novalić- S.Š. Bartola Kašića Grubišno polje
3. Petar Cibort – OŠ Štefanje
4. Ivan Rukavina – III. OŠ Bjelovar
5. Masha Polančec – OŠ Rovišće
6. Romana Đuričić – Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
7. Ana Jurišić – OŠ Berek

Za tajnicu Vijeća učenika imenovana je  Ivana Šegan – OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje

Predsjednica Vijeća učenika BBŽ Larija Jurkić time ulazi u Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske gdje će predstavljati potrebe učenika/ica s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a u suradnji s članovima Vijeća učenika.

Sjednicu je zatvorila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Bjelovarsko- bilogorske županije gospođa Vanja Posavac koja je članovima Vijeća učenika poželjela puno uspjeha u daljnjem radu i djelovanju.

Post Author: Ronaldo Rovazdi