„Koracima do zdravlja“ ključne su riječi ovogodišnjih Dana zdravlja

Udruga Impress u suradnji s Europskim gospodarskim i socijalnim odborom, Školom Narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Udrugom studenata medicine CroMSIC, Daruvarskim toplicama i Gradom Daruvarom aktivno organizira Dane zdravlja koji dostiže europsku razinu. Ove godine održavaju se brojne aktivnosti kroz koje se promovira sport i zdravlje u Hrvatskoj, ali i cijeloj Europskoj uniji.

Tijekom ovog tjedna organiziraju se brojne aktivnosti i radionice koje se odnose na zdravlje i sport pod motom: „Koracima do zdravlja“/“Steps to health“, u suradnji sa studentima medicine u srednjim školama s područja Bjelovara, Grubišnog Polja, Daruvara i Čazme provode radionice prevencije raka, radionice o mentalnom i reproduktivnom zdravlju, u vrtićima se provode aktivnosti usmjerene njezi zuba te pravilne prehrane.

U petak 30. rujna provodi se konferencija Zdravlje na prvom mjestu na kojoj su panelisti predstavnici i europske razine.

Konferencija je usmjerena na tri teme:

  • Krize u zdravstvu i sportu
  • Mentalno zdravlje
  • Preventivna medicina

U svakom od panela sudjelovat će različiti stručnjaci, a sukladno temama članovi Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Danko Relić, Pietro Vittorio Barbieri i Franca Salis- Madinier predstavit će:

  • Strategiju za radnu snagu i skrb u zdravstvu za budućnost Europe,
  • Djelovanje EU-a nakon COVID-a 19: poboljšanje oporavka uz pomoć sporta,
  • Socijalni dijalog kao instrument koji doprinosi zdravlju i sigurnosti na radu.

Na konferenciji će biti prisutni i različiti stručnjaci s područja psihologije i psihijatrije koji će omogućiti više informacija o mentalnom zdravlju koji postaje sve važniji prioritet današnjice, naročito nakon kriznih situacija koje su nas zatekle.

Volonteri udruge Impress imaju i aktivnu ulogu tijekom konferencije u promociji važnosti integracije volontiranja u svakoj zajednici, europskih mogućnosti te organiziraju brojne radionice za sve generacije koje se odnose na zdrav način života, zdravu prehranu, sport.

Svi građani mogu se uključiti u praćenje konferencije koja će se održati hibridno od 10:00 do 15:30 sati, 30.9. 2022.  putem poveznice

Join Zoom Meeting

https://us06web.zoom.us/j/85430507796

Meeting ID: 854 3050 7796

Više o online kampanji Koracima do zdravlja i kako se uključiti u istu možete pronaći na linku:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5599477660087414&type=3

Post Author: Dubravko Šopar