Napravi danas sve u svojoj moći da sutra svom budućem poslodavcu možeš „dati ponudu koju ne može odbiti“

Prije dva mjeseca pisali smo o projektu „AKTIVNI ZA POSAO – savjetodavna pomoć mladim nezaposlenim osobama u riziku od socijalne isključenosti“ kojeg provodi Institut za stručno usavršavanje mladih, a u sklopu kojeg imate priliku prisustvovat raznim radionicama na temu zapošljavanja. Tada smo najavili radionicu „Moja uloga u zajednici“, dok sada donosimo pravu poslasticu za one koji su u procesu traženja posla.

Pripremamo dvije radionice – na prvoj će sudionici uz pomoć izvoditeljice usavršavati svoje životopise i molbe za posao, dok će se na drugoj pripremati za razgovor za posao. Tips&Tricks uvijek dobro dođu, a obje aktivnosti su osmišljene vrlo interaktivno gdje svatko vježba upravo na vlastitom primjeru, a ne nekom generičkom. – ističu iz Instituta.

Photo by Campaign Creators on Unsplash

Radionicu će provoditi psihologinja Nikolina Mihić, volonterka u Institutu, a inače psihologinja zaposlena u ljudskim resursima. Osim što iz prve ruke može reći kako razmišljaju „oni s druge strane stola koji biraju“, i sama je iskusila dug period traženja posla, zbog čega joj je ova tema posebno bliska i zanimljiva.

Institut za stručno usavršavanje mladih uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje, Udrugu „Impress“ i Centar za razvoj mladih, provodi projekt „AKTIVNI ZA POSAO – savjetodavna pomoć mladim nezaposlenim osobama u riziku od socijalne isključenosti“. Projekt za cilj ima osnažiti i ohrabriti te opremiti potrebnim vještinama mlade nezaposlene osobe kako bi bili konkurentni na tržištu i spremni za izlazak na njega.

Osim radionica, u sklopu projekta pruža se i usluga besplatnog individualnog savjetovanja.

Koliko se god trudili radionice prilagoditi svakom sudioniku i da iz njih izađe s konkretnim rezultatima za sebe, i dalje je najbolja opcija za individualan pristup krojen prema potrebama pojedinca savjetovanje. Kroz njega imamo mogućnost posvetiti se detaljima i fokusirati upravo na onu poteškoću koju sudionik ima. – navode iz Instituta.

Svi zainteresirani mogu se javiti putem e-mail adrese info@isum.hr te zakazati svoj termin, a na Facebook stranici Instituta za stručno usavršavanje mladih mogu pratiti obavijesti o budućim aktivnostima i radionicama.

Post Author: Matea Ružić