Naše iskustvo: Trening za trenere

Kako smo se vrlo rano uključile u ERASMUS+ program te unazad nekoliko godina prošle razne razmjene mladih, od kojih je našu prvu razmjenu inicirala i dovela do realizacije uz pomoć stručnog vodstva udruge Nikolina Vojta bilo je vrijeme da napravimo korak dalje.

 

Uz naše obrazovanje koje trenutno završavamo i pripremamo se na novi korak u našim životima još od dječje dobi postoji Udruga Impress. Kroz aktivnosti Impressa rasle smo i razvijale se te gledale kako u početku Tanja i Dubravko a kasnije sve veći broj volontera te radnika s mladima omogućava brojne mogućnosti za djecu i mlade.

 

Kroz udrugu stekle smo svoja prva volonterska iskustva, pisale smo prve projekte, vodile radionice, mini treninge, educirale se, umrežavale i dobro se zabavljale. No došao je i dan kada smo se uključile u ozbiljniji rad i u naš prvi trening za trenere.

 

Početak je bio izuzetno stresan, hoćemo li se snaći, kako ćemo opravdati povjerenje koje su nam dali, hoće li naša komunikacija na stranom jeziku biti na razini i sva pitanja koja si inače postavljamo kad krećemo u nove avanture.

 

Došao je i prvi dan, stigli su svi sudionici, upoznali smo se, treneri su nam prezentirali program i raspored i krenuli smo raditi.

 

Iz dana u dan raslo je naše samopouzdanje, stjecale smo nova znanja i razmjenjivale iskustva, kako dolazimo iz Daruvara koji je multikultiralan grad sama tema nam je izuzetno važna a kroz iskustva drugih sudionika vidjeli smo kako možemo biti još bolji u svakodnevnom radu.

 

Izdvojile bi naše trenere kao za nas izuzetno važan dio treninga jer bili su uz nas cijelo vrijeme, bodrili nas i davali nam male savjete kako se unaprijediti i kako povećati interakciju između sudionika.

 

Naučile smo puno o grupnoj dinamici, o izazovnim sudionicima, kako spojiti naizgled nespojive grupe i još mnogo toga.

 

Svoje znanje i iskustvo prikupljeno kroz ovaj trening uskoro ćemo primijeniti u našim volonterskim aktivnostima u udruzi i veselimo se novim izazovima koje ćemo kao tim sigurno uspješno rješiti.

 

Nikolina, Doroteja, Ana

Post Author: Nikolina Vojta