Okupljeni različiti sektori s ciljem prevencije siromaštva i socijalne isključenosti

25. veljače 2021. godine u 11:00 sati održan je online Okrugli stol „Predlaganje mjera prevencije rizika od socijalne isključenosti i siromaštva djece u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.“

Online Okrugli stol održao se putem ZOOM platforme, a mogao se pratiti kroz stranicu udruga-impress.hr/prevencijasiromastva te live stream kroz Facebook stranicu @udrugaimpress.

Na Okruglom stolu bili su prisutni predstavnici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, predstavnici Centara za socijalnu skrb, predstavnici jedinica lokalne samouprave te organizacije i udruge mladih i za mlade.

 

 

 

 

 

 

 Siromaštvo i socijalna isključenost veliki su problem u zajednici, a koliko je društvo napredno možemo vidjeti i o načinu brige za one najranjivije u društvu. S ciljem zajedničke suradnje oko ovog pitanja Impress je pozvao sve strukture društva, gradove, općine, centre za socijalnu skrb, udruge koji već doprinose i mogu još više zajednički postići u rješavanju ovog problema.

Pozvani su svi, a oni koji su ovu temu vidjeli danas kao bitnu, koji su uvidjeli važnost suradnje, odazvali se i predstavili svoj rad u ovom području su hvalevrijedni dionici okruglog stola: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Domagoj Kolačko i Nikola Vinski, iz kabineta župana BBŽ Bojana Hribljan, Centar za socijalnu skrb Grubišno Polje predstavljala je Lorena Henc, Općina Zrinski Topolovac s predstavnicom Antonija Kanešić Ivković, zamjenik gradonačelnika Grubišnog Polja Zlatko Pavičić, Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava Nataša Mikić, Udruga Start Ivona Zobundžija, Centar za socijalnu skrb Čazma Ivana Marušić i Ana Vlašić, Općina Šandrovac Ivana Fočić, Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar Renata Hašpl, Udruga “Korak dalje” Daruvar Renata Žukina, Općina Rovišće Tanja Ratković, Vijeće učenika BBŽ Larija Jukić, Centar za socijalnu skrb Daruvar, IV. Osnovna škola Bjelovar Nikola Margetić.

Cijenimo što su svoje vrijeme posvetili izrazito važnom pitanju pomoći najranjivijima u društvu jer već u popodnevnim satima Impress dobio poziv zabrinutog građana za obitelj koja je radi nedovoljno sredstava socijalno isključena te smo anonimno odmah reagirali s ciljem povezivanja svih struktura društva za pomoć obitelji.

Post Author: Matea Ružić