Online radionice u organizaciji udruge Impress

Održane radionice

U sklopu projekta „Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“, udruga Impress kroz organizaciju online edukativnih radionica nastoji podići znanje i svijest o pravima žrtava nasilja u obitelji te osigurati dostupnost informacija široj javnosti.

 

Prvih pet online radionica održala je psihologinja i psihoterapeutkinja te voditeljica psihološkog centra „Putokaz“, Jasna Per-Kožnjak. Prva online radionica u sklopu projekta održana je pod nazivom „Razumijevanje obiteljskog nasilja“. Druga radionica bila je „Vrste i posljedice nasilnog ponašanja“ , a treća „Metode psihosocijalnog tretmana u Hrvatskoj“. Posljednje dvije, „Utjecaj ljutnje na nasilno ponašanje“ te „Stres i kognitivno suočavanje“.

Sljedećih pet radionica održava Božidar Nikša Tarabić, psiholog i PhD student, “Neuropsihologija stereotipa, predrasuda i diskriminacije” te „Obrambene atribucije“, na kojima su se dotaknula sljedeća pitanja:

Kako spoznajemo svijet oko sebe? Što su to stereotipi, što su predrasude a što diskriminacija i koja je njihova uloga u svakodnevnom životu? Ponašamo li se uvijek sukladno onome za što vjerujemo da je ispravno ponašanje? Kako uvjerenja koja imamo oblikuju način na koji tumačimo što se dogodilo? Kada ćemo odgovornost za učinjeno ili u slučaju da se dogodilo nešto loše pripisati počinitelju a kada žrtvi?

 

Buduće radionice

U utorak, 21.9. u 16 sati održat će se naredne dvije interaktivne radionice “Pretpostavke dobrog partnerstva” te „Partnerski odnosi i temeljne ljudske potrebe“ na kojima će se pružiti odgovori na pitanja:

Veza ili (bez)veze? Koje su pretpostavke dobrog partnerstva? Opstaju li sličnosti ili razlike? Što je to društveni ugovor i kada ga potpisujemo? Koje potrebe ispunjavamo kroz partnerske odnose? Kako dolazi do svađa i što je potrebno za njihovog rješavanje? Možemo li svoje potrebe zadovoljiti bez nasilja?

Pridružite nam se na ovim radionicama.

Zoom poveznica za pristup gore navedenim radionicama jest:

https://us02web.zoom.us/j/88400877238

 

Navedene aktivnosti održale su se putem platforme Zoom u trajanju od 45 minuta do 2 sata. Nakon navedenih, još će se održati jedna radionica u sklopu projekta „Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“ koji je pod financijskom podrškom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Post Author: Ronaldo Rovazdi