Osnažujemo sebe kako bismo osnažili druge

Udruga „Impress“ u suradnji s udrugom Centar društvenih inovacija započinje provedbu  projekta Osnažujemo sebe za osnaživanje drugih. Projekt „Osnažujemo sebe za osnaživanje drugih“, UP.04.2.1.11.0137, čiji je nositelj udruga Impress, partner Centar društvenih inovacija (CDI), a projekt je ukupne vrijednosti 62.180,57 EUR, a 85 % se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda,  a 15 % iz državnog proračuna te projekt traje od 21.3.2022. do 21.7.2023.

„Naš projekt ima cilj prvenstveno ojačati tim s kojim radimo, s vizijom jačanja drugih. Naslov ovog projekta pokazuje da nam je misija izgraditi kapacitete i kompetencije mladih radnika kako bismo pružili potrebnu podršku mladima u našoj zajednici tijekom kriznih situacija. Važno je napomenuti kako udruga Impress zapošljava brojne mlade osobe, a nekada je mladima posao u udruzi Impress uopće prvi posao te nam je potrebno konstantno usavršavanje. Bit će organizirani za naše radnike i volontere treninzi za izgradnju kapaciteta za članove tima kako bi ojačali svoje kompetencije u različitim područjima rada s mladima s ciljem pružanja kvalitetne usluge mladima općenito i zajednici. Važno nam je pružiti visoku kvalitetu usluge i držati standard rada s mladima. “- izjavila je predsjednica udruge Impress Tanja Herceg.

Da bismo ojačali svoje kompetencije i vještine u ovom projektu, provest ćemo razne aktivnosti, a nekoliko njih ćemo spomenuti u nastavku. Organizirat ćemo aktivnosti kroz koje ćemo mladima pružiti informacije i pristupe o kriznim situacijama, raspravljati o inicijativama mladih, novim tehnikama rada i platformama za mlade. Bit će organizirane fokusne grupe o kriznim situacijama, informirati mlade o tome kako pronaći opcije za posao, saznati više o poslovima na daljinu, informirati se o platformama za mlade, usmjeriti svoje vještine na poslove koji mogu biti na daljinu i razvijati nove vještine. Kroz ovaj projekt osnažujemo mlade za preuzimanje vodstva i uključivanje u zajednicu svojim inicijativama u području inovacija i inkluzije.

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge Impress.

 

Post Author: Tanja Herceg