Počinje Tjedan mirenja!

Hrvatska udruga za mirenje (HUM) i udruga eStudent pozivaju studente na Tjedan mirenja.

Na pravnom fakultetu ovaj tjedan će se održati tri predavanja i tri radionice. Cilj je na zanimljiv i edukativan način studentima približiti postupak mirenja ili medijacije. Iako je postupak medijacije povjerljiv, predavači će ga nastojati približiti kroz vještine potrebne za upravljanje konfliktima. Radi se o komunikacijskim, pregovaračim i medijacijskim vještinama, koje su korisne svima, jer se svaka osoba ponekad suoči s konfliktom.

Kada se konflikt duže vremena čini nerješiv, medijacija je alternativa sudovanju, u koju stranke ulaze dobrovoljno. Tijekom postupka mirenja, sudionici iznose ono što je njima važno, ne s ciljem pomirbe, već kako bi pronašle zajedničko rješenje. U tome im pomaže treća, nepristrana osoba – izmiritelj. Izmiritelji HUM-a komunikacijski su kanal do rjeenja, u skladu sa sloganom Hrvatske udruge za mirenje: “Nema nerješivih sporova, već samo onih koji se ne rješavaju.”

Na Tjednu mirenja sudionici će saznati kako unaprijediti svoje odnose, čime će poboljšati izglede za svoj osobni i profesionalni uspjeh. Tjedan mirenja na Pravnom fakultetu traje od danas (18. 3.) do petka (22. 3.) na Pravnom fakultetu.

Program Tjedna mirenja:

– 18.3., Trg Republike Hrvatske 14/ Sveučilišna aula, 17:00-19:00

Predavanje Pravnik 21. stoljeća – dr. sc. Srđan Šimac, predsjednik HUM-a, sudac Visokog trgovačkog suda RH, medijator i trener medijatora

– 19.3., Trg Republike Hrvatske 3/ dvorana VI, 16:00-18:00
Predavanje Nova uloga sudaca – sudac medijator – Tanja Hučera, sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu, sutkinja izmiriteljica, voditeljica Službe za mirenje Općinskog građanskog suda u Zagrebu i koordinatorica za provođenje i organiziranje mirenja

– 20.3., Trg Republike Hrvatske 3/ dvorana VI, 17:00-20:00
Predavanje i radionica Medijacija u svjetskoj odvjetničkoj praksi, Petar Petrić, odvjetnik i medijator, Petrić & Kajić odvjetničko društvo d.o.o.

– 21.3., Trg Republike Hrvatske 3/ dvorana VI, 16:00-20:00
Radionica Od komunikacije do medijacije, Dušanka Pribičević-Gelb, medijatorica i trenerica medijatora

– 22.3., Trg Republike Hrvatske 3/ dvorana VI, 16:00-20:00
Radionica i tribina Medijacija je moja motivacija!, Suzana Fugaj, mag. iur., HUM, predsjednica Kluba mladih izmiritelja

Detalje o svakoj aktivnosti saznajte OVDJE.

Post Author: Dubravko Šopar