PROVEDENA RADIONICA SOCIJALNE VJEŠTINE ZA INKLUZIVNO OKRUŽENJE

Udruga „Impress“ u suradnji s udrugom Centar društvenih inovacija u sklopu projekta „Osnažujemo sebe za osnaživanjem drugih“ provela je pilot radionicu 11.8. u Daruvaru u području obrazovanja i socijalnog uključivanja na temu: Socijalne vještine za inkluzivno okruženje. Radionicu je provela zaposlenica Nikolina Vojta koja je kroz treninge održane u sklopu udruge „Impress“ i projekta osnažila svoje vještine za provođenje pilot radionice u području obrazovanja i socijalnog uključivanja. Sudionici su kroz radionice razvili socijalne vještine potrebne za stvaranje inkluzivnog okruženja te su se također fokusirali na komunikacijske vještine, empatiju i timski rad. Sudionici su iskazali veliku zainteresiranost te su aktivno sudjelovali na radionicama kroz koje su kao rezultat radionica pokazali poboljšano razumijevanje važnosti socijalne inkluzije i razvili potrebne pozitivne interakcije u različitim društvenim kontekstima. Udruga Impress u svom radu otvara svoja vrata za sve uzraste, sve osobe bez obzira na bilo koje razlike te osnažuje svoje volontere i zaposlenike za isto. Ova misija udruge je još više osnažena kroz provedenu radionicu te se planiraju slične radionice provesti i u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Projekt „Osnažujemo sebe za osnaživanje drugih“, UP.04.2.1.11.0137, čiji je nositelj udruga Impress, partner Centar društvenih inovacija (CDI), a projekt je ukupne vrijednosti 62.180,57 EUR, a 85 % se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda,  a 15 % iz državnog proračuna te projekt traje od 21.3.2022. do 21.9.2023.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge Impress.

Post Author: Tanja Herceg