Radionica izrade web stranica

U utorak 18.02.2018. u prostorijama Centra za mlade Daruvar (Udruga Impress, Ivana Zajca 3, 43500 Daruvar), s početkom u 15:00 sati pozvani su svi mladi na besplatnu radionicu izrade web stranica.

Polaznici radionice naučit će koristiti open-source odnosno besplatni svima dostupan softverski paket WordPress te u njemu kreirati vlastitu mrežnu stranicu te sadržaje na njoj. Ili jednostavnije – kako od početne potrebe i ideje, preko izgradnje arhitekture informacija, a uz minimalna materijalna ulaganja doći do funkcionalnog mrežnog središta koje će istovremeno biti i (sadržajno, tehnološki, financijski i produkcijski) održivo, a ujedno informativno i marketinški funkcionalno.

No, u svijetu se svake sekunde kreiraju tisuće mrežnih stranica pa je potrebno znati i kako iste promovirati na društvenim mrežama odnosno iskoristiti zapravo najjeftiniji promotivni kanal današnjice, a pri tome sačuvati privatnost autora sadržaja te poštivati autorska prava kreatora.

U konačnici, radionica ima za cilj osim osposobljavanja polaznika za kreiranje vlastitog mrežnog središta, iste i medijski opismeniti za konzumaciju i plasman sadržaja na prvom mjestu izbora novih generacija današnjice – interneta, odnosno svih njegovih nusproizvoda.

Voditeljica radionice je Nora Krstulović.

Post Author: Dubravko Šopar