Radionice za zapošljavanje

Nisi siguran kako izgleda proces traženja posla? Ne znaš od kuda krenuti? Institut za stručno usavršavanje mladih poziva sve srednjoškolce strukovnih škola s područja Grada Zagreb da se uključe u projekt „Klub za zapošljavanje u strukovnim zanimanjima vol. 4“ koji se provodi uz financijsku podršku Grada Zagreba.

Glavni cilj ovog projekta je povećati zapošljivost njegovih korisnika, srednjoškolaca strukovnih zanimanja radom na razvoju ukupnih znanja, vještina, sposobnosti, iskustva i motiviranosti pojedinca za profesionalni razvoj i zapošljavanje.

Sljedeći ciklus radionica započinje u rujnu, a prijaviti se može putem kontakt forme na web stranicama Instituta www.isum.hr ili na mail info@isum.hr

Proces traženja posla zna biti jako stresan. Sam put od izlaska iz obrazovanja do dolaska na željeno mjesto je najčešće jako trnovit i pun brojnih izazova. Kako bi si olakšao taj prelazak, Institut te poziva da se prijavi u projekt i nešto novo naučiš. Kroz projekt možeš naučiti kako se kvalitetno pripremiti za ulazak na tržište rada.

Projekt se provodi kroz 3 radionice koja obuhvaća module:

  1. Modul: Životopis i motivacijsko pismo – sudionici uče što je životopis i kako ga pravilno napisati, upućuje ih se u izradu životopisa Europass formata, kreativnog/personaliziranog te video životopisa. Educiraju se što je motivacijsko pismo, koja je pravilna forma pisanja te kako ga prilagoditi svakom oglasu za posao.
  2. Modul: Priprema za razgovor za posao – sa sudionicima se prolazi kroz najčešća pitanja za razgovor za posao, kroz osobine i vještine koje su poželjne te se simuliraju razgovori za posao.
  3. Modul: Samozapošljavanje i mjere aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – učenike upućujemo u mogućnosti samozapošljavanja i u sve ono što ono nosi – prednosti i rizike. Informiramo ih o razlikama između obrta, d.o.o.-a i j.d.o.o. Također, približene su im mogućnosti koje imaju, a koje ne poznaju, u vidu ostvarivanja mjera aktivne politike zapošljavanja s naglaskom na poticaje za samozapošljavanje.

Budi aktivan i prijavi se u projekt. Kontakt prijava za projekt kao i sve ostale informacije čekaju te na web stranici www.isum.hr

Post Author: Dubravko Šopar