Razvijanje kompetencija za rad s korisnicima

 

Udruga „Impress“ u suradnji s udrugom Centar društvenih inovacija u sklopu projekta „Osnažujemo sebe za osnaživanjem drugih“ provela je Trening „Razvijanje kompetencija za rad s korisnicima. Trening koji se odvijao ovih dana uključivao je tim radnika i volontera udruge Impress koji je u kontaktu s korisnicima udruge. U ovoj aktivnosti sudjelovalo je 10 osoba koje su u svakodnevnom kontaktu s djecom, mladima, umirovljenicima. Tijekom ovih aktivnostim, tim radnika i volontera obogatio je svoje kompetencije i vještine kako raditi s mladima svakodnevno, kako komunicirati, kako odgovoriti na potrebe zajednice, kako stvoriti inkluzivni prostor, kako odgovoriti na potrebe različitih kategorija korisnika, kako reagirati kada se potrebe jednih korisnika ne podudaraju s drugima i što su prioriteti, kako postaviti granice. Također, tim radnika i volontera razvio je kompetencije i vještine koje su izravno povezane s aktivnostima za mlade. Prošlo se i kroz aktivnosti planiranja i provođenja aktivnosti za mlade. Ovaj trening osnažio je kompetencije naših radnika i volontera u radu s mladima, a ove vještine i kompetencije stečene tijekom treninga bile su odmah primijenjene u konkretnom radu s mladima.

Projekt „Osnažujemo sebe za osnaživanje drugih“, UP.04.2.1.11.0137, čiji je nositelj udruga Impress, partner Centar društvenih inovacija (CDI), a projekt je ukupne vrijednosti 62.180,57 EUR, a 85 % se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda,  a 15 % iz državnog proračuna te projekt traje od 21.3.2022. do 21.7.2023.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge Impress.

 

 

Post Author: Tanja Herceg