S novih 640 ‘kvadrata’ vrtić će u rujnu spremno dočekati grubišnopoljske mališane

Na matičnoj zgradi Dječjeg vrtića Tratinčice u Grubišnom Polju, koja je proteklih mjeseci podvrgnuta adaptaciji i dogradnji, obavljaju se završni radovi

/slika/vijesti/2020/2020_08/2020_08_664_x_495/200818_vrtic_zavrsni_radovi.jpg

Na matičnoj zgradi Dječjeg vrtića Tratinčice u Grubišnom Polju, koja je proteklih mjeseci podvrgnuta adaptaciji i dogradnji, obavljaju se završni radovi. Projekt je to Grada Grubišnoga Polja, vrijedan 9,25 milijuna kuna, pri čemu je 85 posto novac europskih fondova. Naime, u starom dijelu zgrade izvođač radova postavlja radijatore koji nisu bili predviđeni projektom, ali je zbog njihove dotrajalosti Grad Grubišno Polje odlučio izmijeniti ih; uređuju se rubni dijelovi podova, poravnava se teren oko vrtića, gdje pri uređenju dvorišta i uređenju ograde terase pomažu i djelatnici vrtića.
Dogradnjom vrtića osigurano je novih 640 četvornih metara novoga prostora, pri čemu najveći dio otpada na višenamjensku dvoranu koja će služiti za kineziološke aktivnosti, druženja i priredbe, potom na dvije prostorije za boravak djece, uredski i prostor za arhivu te prostor za prikupljanje, pranje i glačanje prljavog rublja, odnosno prostori koje je valjalo osigurati u skladu s pedagoškim standardom. Do prije dva tjedna iz vrtića je morao biti uklonjen sav namještaj i oprema doslovce od igle do najvećeg ormara, kako bi se napravilo mjesta da izvođač radova instalira potpuno novu opremu i namještaj koji su osigurani projektom. Tako posljednjih dana dnevno dolaze kamioni s novom opremom koju izvođač radova instalira u zgradi. Sve upućuje na to da će vrtić spreman u rujnu dočekati djecu.
Ravnateljica Biljana Karakaš kaže da je tijekom srpnja upisano 160 djece, pri čemu je kapacitet matične zgrade popunjen, a nekoliko je slobodnih mjesta u područnom odjeljenju u Velikim Zdencima. Nakon sastanka s roditeljima u rujnu bit će organizirana i predškola, koju bi prema procjenama moglo pohađati dvadesetak djece.

Post Author: Ronaldo Rovazdi