Skup online radionica u Impressu

U sklopu projekta „Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“, koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, udruga Impress kroz organizaciju online edukativnih radionica nastoji podići zanje i svijest o pravima žrtava nasilja u obitelji te osigurati dostupnost informacija široj javnosti.

Online radionica „Razumijevanje obiteljskog nasilja“ održana je 9. lipnja u 18 sati, a vodila ju je psihologinja i psihoterapeutkinja te voditeljica psihološkog centra „Putokaz“, Jasna Per-Kožnjak. Na samom početku radionice dotaknula se teorijska podloga nasilja u obitelji, dok se kasnije govorilo o vrlo bitnim temama današnjice poput nasilja nad ženama, odnosno rodno uvjetovanom nasilju kao izrazom povijesno nejednake raspodjele moći, zatim o mitovima i činjenicama o nasilju u obitelji, o samim vrstama nasilja i trajanju ciklusa nasilja, o stavovima i ponašanjima prema nasilju, o stanju obiteljskog nasilja u Hrvatskoj i mnogim drugim.

Ovo je tek prva u nizu od mnogih radionica koje će se održavati. Druga radionica pod nazivom “Vrste i posljedice nasilnog ponašanja” održat će se u srijedu, 16. lipnja, s početkom u 18 h. Dotaknut će se problematike posljedica i suočavanja s posljedicama nasilnog ponašanja, zatim preuzimanja odgovornosti nasilnog ponašanja te mogućnosti promjene zlostavljača na osobnoj razini.

 

Sve radionice održavaju se putem Zoom platforme.

Za sudjelovanje je potrebna prijava na e-mail: prijave@udruga-impress.hr, nakon koje će Vam biti poslan mail sa Zoom linkom ili na broj 091/9152621.

 

Ukupna vrijednost projekta „Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji“ iznosi 340.864,00 kn, a suradnici na projektu su Centar za socijalnu skrb Bjelovar i Daruvar, Osnovne škole na području Bjelovarsko-bilogorske županije, razne udruge na području Bjelovarsko-bilogorske županije te jedinice lokalne i regionalne područne samouprave.

Post Author: Klara Orban