Sportska 2020.

 

Ljubitelji sporta zasigurno su nestrpljivo očekivali 2020. kako bi pratili mnoštvo sportskih događanja koja nas ove godine čekaju. Bit će tu za svakoga ponešto, a možda će se čak i oni koji ne prate sport uključiti, ako ništa drugo, kako bi navijali za hrvatske reprezentativce. Slijedi mala najava sportskih natjecanja kako biste popratili sve na vrijeme.

Na početku smo 2020., ali već u siječnju čeka nas Europsko prvensto u rukometu u kojemu ćemo bodriti naše pomlađene Kauboje. Također, sredinom godine održava se nogometni Euro, a mjesto Vatrenih osigurano je u kvalifikacijama. Wibledon je prava poslastica za ljubitelje tenisa koja se održava sredinom godine. Hoće li Novaku Đokoviću za rukom poći da ga osvoji i treći put zaredom? Vrhunac sportskih događanja bit će Olimpijske igre u Tokiju u kojima će se za medalju boriti više od 11 000 sportaša iz preko 200 zemalja u 33 discipline. Sandra Perković pokušat će na Europskom prvenstvu u atletici pokušati osvojiti šesto po redu zlato.

Ovo je samo djelić sportske priče koju će ispričati 2020. Zasigurno nas čeka i mnoštvo nacionalnih uspjeha koji će možda izroditi neka značajna sportska imena. Veselimo se svemu što je sportsko jer je to ujedno i pozitivno. A tko zna, možda baš ti koji danas čitaš ovaj članak, a sutra imaš važno gradsko ili županijsko natjecanje, jednog dana zasjaš na nekom poznatom europskom ili svjetskom natjecanju. Stoga, ustraj!

Post Author: Mihaela Idžanović