Udruga Impress održala fokus grupu s građanima Daruvara

Kuća Mogućnosti – projekt koji se provodi od 2.11.2020. za svoj glavni cilj ima prilagoditi prostor u javnom vlasništvu i unaprijediti ponudu i mogućnosti koje udruga pruža kako bi svi građani, neovisno o dobi, spolu, socio-ekonomskom statusu mogli iskoristiti. Kako bi doznali na koje načine još može unaprijediti svoj rad, udruga Impress s partnerima je u sklopu projekta organizirala fokus grupe.

Kako smo u siječnju najavljivali, fokus grupe su organizirane kako bi se ispitale stvarne potrebe zajednice, čega građanima, mladima, studentima, roditeljima i drugima još nedostaje u lokalnoj zajednici, a u društvenom centru Kuća Mogućnosti to mogu dobiti ili ostvariti. Također, važno nam je bilo saznati i na koji način žele doći do informacija o načinima sudjelovanja, što smo mogli doznati kroz fokus grupe.

27.5.2022. održala se još jedna fokus grupa s Daruvarčanima koji su bili iznimno zainteresirani sudjelovati u ovakvom obliku rasprave gdje mogu jasno izraziti svoje stavove i razmišljanja. Kroz različita pitanja o dostupnosti prostora u javnom vlasništvu, prilagođenosti prostora svim članovima zajednice ili nešto što bi i sami korisnici voljeli organizirati kao aktivnost, željeli smo prikupiti dragocjeno mišljenje, kritike i druge povratne informacije na koji način možemo još više poboljšati rad udruge. Nakon svih održanih fokus grupa, s različitim populacijama, zaključci ovog istraživanja bit će predani Gradu Daruvaru.

Izuzetno nam je važno pružati kvalitetne, zanimljive i inovativne usluge i aktivnosti i uz naše stalne, ali i buduće korisnike graditi bolju zajednicu i stvarati mogućnosti da svaki građanin može iskoristiti svoj i potencijal prostora društvenog centra Kuća Mogućnosti.

Kuća Mogućnosti projekt je kojeg udruga Impress provodi u partnerstvu s udrugom Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava i Gradom Daruvarom uz financijsku potporu Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.986.166,00 kuna. Europska unija je u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 1.688.241,10 kn.

Post Author: Matea Ružić