Usvajanje vještina budućnosti

Agencija za mobilnost i programe EU najavljuje 6. Info dan mreža i inicijativa Europske unije.

Ovogodišnja tema je karijerno obrazovanje učenika u smjeru usvajanja vještina budućnosti. AMPEU će predstaviti svojih sedam inicijativa i mreža: Euroguidance, Eurodesk, Europass, eTwinning, ECVET, Eurydice i Youthpass. Podsjetimo, Euroguidance je europska mreža nacionalnih centara za podršku profesionalnom usmjeravanju.

Eurodesk je info-servis Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža informacije o europskim programima i politikama za mlade. Europass – portfelj od pet dokumenata čiji je glavni cilj predstaviti stečene vještine i kvalifikacije na jasan način koji je ujednačen u cijeloj Europi. eTwinning je portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. ECVET, Europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Eurydice, europska mreža namijenjena razmjeni i pružanju podataka o obrazovnim sustavima i politikama u 38 europskih zemalja. Youthpass, alat Europske komisije za planiranje, praćenje, vrednovanje i priznavanje rezultata neformalnog učenja sudionika u projektima programa Erasmus+.

Šesti Info dan mreža i inicijativa Europske unije će se održati u ponedjeljak (30. rujna) od 10 sati u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER (Avenija Dubrovnik 15). Detalje o programu možete pronaći OVDJE.

Post Author: Dubravko Šopar