Važnost info centara u području informiranja mladih u Republici Hrvatskoj

Tijekom odrastanja mlade osobe trebaju donijeti određene odluke koje mogu imati veliki utjecaj na njihove živote, stoga su info centri za mlade koji djeluju pretežno u sklopu udruga civilnog društva su od izrazite važnosti.

Iz tog razloga, u utorak, 15. prosinca u 12:00 sati okupili su se brojni info centri s područja cijele Republike Hrvatske na online okruglom stolu “Važnost info centara u području informiranja mladih u Republici Hrvatskoj” putem aplikacije Zoom. Organizator okruglog stola je Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, organizacija koja više od deset godina okuplja udruge koje razvijaju organizirano informiranje mladih te je članica Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih – ERYICA. Kroz ovaj okrugli stol bio je predstavljen rad info centara s područja cijele Republike Hrvatske s ciljem upoznavanja različitih razina o aktivnostima koje se provode u području informiranja u Republici Hrvatskoj te su se otvorila vrata za buduća  povezivanja i ostvarivanja  suradnje te unapređenja dosadašnjih usluga. 

Moderatorica je bila predsjednica Udruge za promicanje pozitivne afirmacije u društvu “Impress” Tanja Herceg mag. psych. Doktorantica, a s uvodnim riječima se obratila predstavnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, gđa. Valentina Cesar.  

 

Predstavnici info centara su podijelili svoja iskustva i prijedloge te se vodio razgovor o aktivnostima koje su nužne za informiranje mladih s ciljem pružanja provjerenih, točnih i lako razumljivih informacija koje su mladima preduvjet za ostvarivanje svih mogućnosti te za upoznavanje sa svojim pravima kako bi mogli uspješno sudjelovati u društvenom, ekonomskom i političkom životu. 

 

Post Author: Ronaldo Rovazdi