Veliko Otvorenje Izložbe “Izrazi Svoju Viziju” u IMPRESS-u!

 

     

Datum: 19.4.2024. U čast Europskog tjedna mladih, udruga Impress s ponosom je organizirala veliko otvorenje izložbe “Izrazi svoju viziju”. Ovaj događaj je bio više od obične izložbe; bio je to događaj koji je slavio mlade talente, kreativnost, te istraživanje vizija i očekivanja mladih u vezi s Europskom Unijom.

U impresivnom prostoru udruge Impress, mladi i oni koji podržavaju mlade okupili su se kako bi zajedno istražili različite aspekte europskog identiteta i doprinosa Unije mladima. Središnji fokus izložbe bio je na fotografijama i tekstovima koji su uhvatili duh i perspektivu mlade generacije.

Veče je započelo svečanim otvorenjem obogaćenim pjesmom i plesom, stvarajući atmosferu punu energije i inspiracije. Nakon toga, nazočnima su se obratili inspirativni govornici, uključujući predsjednicu udruge Impress, Tanju Herceg, te predsjednicu Udruge srednjoškolaca Hrvatske, Nikolinu Vojtu. No, ono što je posebno istaknuto bila je mogućnost mladih da podijele svoje osobne priče i iskustva.

Mladi koji su sudjelovali u programima mobilnosti, poput Erasmus+, imali su priliku podijeliti svoje doživljaje i osvrte na putovanja diljem Europe. Tea Tokić, Sven Veltruski, i Zorica Kristić, svaki sa svojim jedinstvenim iskustvom, oslikali su bogatstvo različitosti i prilika koje EU pruža mladima. Također, međunarodni volonteri Annabelle Sistac i Ana Prodanović podijelili su svoje vrijedne uvide i perspektive.

Izložba nije bila samo pasivno iskustvo gledanja; mladi su imali priliku sudjelovati u interaktivnim radionicama i razmjeni mišljenja. Kroz razgovore, rasprave i kreativne aktivnosti, stvorila se otvorena atmosfera dijaloga i inspiracije. Poseban program bio je pripremljen i za najmlađe posjetitelje, osiguravajući da je zabava zajamčena za sve uzraste.

Završetkom večeri, organizatori su izrazili duboku zahvalnost svima koji su sudjelovali i doprinijeli ovom inspirativnom događaju. Više od 50 uzvanika/ica posjetilo je ovaj događaj, a izložba je imala 21 autora tekstova i fotografija iz različitih dijelova Hrvatske i Europe. No, ovo nije bio kraj – događaj je bio samo početak razgovora i suradnje mladih u oblikovanju budućnosti Europe.

Ostaje nam s uzbuđenjem pratiti daljnji razvoj događaja i inicijativa mladih u Europi, jer oni su istinska snaga i pokretačka sila za promjene i napredak.

#impress #ampeu #euyouthweek #europeancomission

Post Author: Gazmir