Coca-Colina podrška mladima

Coca-Cola HBC pokreće besplatan obrazovni program usmjeren na poslovne i životne vještine.

Coca-Cola HBC Hrvatska pokrenula je društveno odgovorni projekt Coca-Colina podrška mladima u cilju povećanja zapošljivosti mladih ljudi koji su završili školovanje, ali su još nezaposleni. Riječ je o besplatnome obrazovnom programu usmjerenom na poslovna i životna znanja te vještine koje se traže na tržištu rada, a većinom su u nedovoljnoj mjeri zastupljeni u postojećim formalnim obrazovnim programima. Program je zamišljen kao višegodišnji, a ove će se godine putem radionica i mrežne obrazovne platforme provesti u  Osijeku, Sisku, Splitu i Zagrebu te će obuhvatiti 250 mladih.

Coca-Colin partner u provedbi programa u Hrvatskoj je Grupa Selectio, vodeća grupacija specijalizirana za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima.

Uz stručnjake će Grupe Selectio predavanja polaznicima programa održati iskusni predavači, među kojima su dr. sc. Andrej Grubišić, Romeo Jerčić i Vesna Vrga Perović, a uz ostalo će obuhvatiti teme kao što poslovno planiranje, financijska pismenost te prodajne i pregovaračke vještine. Radionicama će nazočiti i mentori, menadžeri iz Coca-Cole koji će polaznicima prenositi praktična iskustva i savjete. Potporu projektu dali su Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatski zavod za zapošljavanje te Hrvatska udruga poslodavaca.

U provedbu programa Coca-Colina podrška mladima  uključile su se udruge Institut za stručno usavršavanje mladih, PRONI – Centar za socijalno podučavanje, studentska udruga AIESEC te gradovi Osijek i Sisak, a medijski je partner projekta Hanza media. Program će početi 15. studenoga i trajati do 15. prosinca ove godine. U Osijeku, Sisku i Splitu radionice će pohađati po 50 polaznika, a u Zagrebu 100.

Svi su podaci o projektu dostupni na poveznici putem koje se zainteresirani mogu i prijaviti za sudjelovanje do 9. studenoga.

Post Author: Dubravko Šopar