MEĐUNARODNI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA U KUĆI MOGUĆNOSTI!

Kao što Svjetska zdravstvena organizacija kaže: Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja.

Mentalno zdravlje odražava našu emocionalnu, psihološku i društvenu dobrobit te utječe na to kako razmišljamo, osjećamo i djelujemo. Također, ima snažan utjecaj na način na koji komuniciramo s drugima, rješavamo probleme i donosimo odluke.

U ponedjeljak 11.10.2021. u Kući Mogućnosti održana je radionica o mentalnom zdravlju koju je vodila psihologinja Nataša Mikić. U online radionicu su bili uključeni sudionici iz raznih dijelova Hrvatske, a cilj je bio normalizirati traženje stručne podrške i demistifikacija psihoterapije. Psihologinja je naglasila važnost jačanja psihološke otpornosti i da se resursi nalaze u svima nama i oko nas. Također, kako je potpuno normalno doživjeti trenutke u kojima se osjećamo preplavljenima neugodnim događajima zbog čega traženje psihološke podrške može biti od velikog značaja za osobu. Na kraju radionice psihologinja je navela gdje i na koje načine je moguće potražiti pomoć.

Nećemo svi tijekom života doživjeti mentalnu bolest, ali ćemo svi sigurno doživjeti neke unutarnje borbe ili imati izazove, baš kao što svi imamo poteškoće s fizičkim zdravljem s vremena na vrijeme.
Brinuti o svom mentalnom zdravlju slično je kao i održavati tjelesnu formu. Dovoljno je malo truda svaki dan da bi efekti bili dugoročni.

Kuća Mogućnosti projekt je kojeg udruga Impress provodi u partnerstvu s udrugom Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava i Gradom Daruvarom uz financijsku potporu Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.986.166,00 kuna. Europska unija je u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 1.688.241,10 kn.

Post Author: Matea Ružić