Održan 8. sajam poslova u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Dana 12. listopada 2017. godine u velikoj dvorani Hotela „Central“ održan je 8. Sajam poslova Bjelovarsko-bilogorske županije organiziran od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Bjelovar.

Na otvorenju sajma prisutnima su se obratili v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Bjelovar Ruža Hrga, zamjenik gradonačelnik Grada Bjelovara Igor Brajdić te zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan koja je i otvorila 9. Sajam poslova u Bjelovaru.

Putem izložbenih pultova, prezentacija i osobnog kontakta na Sajmu su se predstavila ukupno 32 izlagača, od  čega 21 poslodavac s područja naše županije, koji su predstavili svoje poslovanje i potrebe za ljudskim potencijalima. Na sajmu su također sudjelovale obrazovne institucije, komore, razvojne agencije, jedna udruga civilnog društva i organizator Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Bjelovar, koji su predstavili svoje programe i aktivnosti koje su usmjerene na poticanje zapošljavanja i doprinosu razvoju Bjelovarsko-bilogorske županije.

Cilj Sajma poslova bio je da posjetitelji ostvare direktan kontakt s potencijalnim poslodavcima, prikupe informacije o dostupnim radni mjestima te predaju zamolbu i životopis na iste. Poslodavci su imali mogućnost predstaviti svoje poslovanje, prikupit životopise i zamolbe potencijalnih posloprimaca i uspostavit suradnju s institucijama u okruženju.

U sklopu sajma predstavljene su mjere aktivne politike zapošljavanja „Od mjere do karijere“  iz 2017. godine. Paket sadrži 9 mjera aktivne politike zapošljavanja, a riječ je o potpori za zapošljavanje, potpori za usavršavanje, potpori za samozapošljavanje, obrazovanju nezaposlenih, osposobljavanju na radnom mjestu, stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javnom radu, potpori za očuvanje radnih mjesta i stalnom sezoncu.

Prvenstveno je istaknuta mjera osposobljavanje na radnom mjestu čiji je cilj osposobiti nezaposlene osobe direktno na radnom mjestu kod poslodavca. Također, nezaposlenim osobama predstavljen je plan obrazovanja Područnog ureda Bjelovar za 2017. i 2018. godinu u sklopu mjere obrazovanje nezaposlenih.

Tijekom 9. Sajma poslova u CISOK-u Bjelovar održan je sastanak s ravnateljima i stručnim suradnicima osnovnih i srednjih škola. Uvodno sve prisutne pozdravila je predstojnica Područnog ureda Bjelovar, Ruža Hrga te uputila riječi dobrodošlice u novootvoreni prostor CISOK-a Bjelovar.

Rukovoditeljica Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje, Renata Jakić je potom održala prezentaciju  tijekom koje je pojasnila svrhu i proces razvoja CISOK centara te navela koje su usluge centra, kao i tko su njegovi korisnici, odnosno kome je namijenjen. Također, tijekom prezentacije predstavljen je i web portal CISOK-a. U okviru sastanka izneseni su i prijedlozi o mogućim oblicima buduće suradnje kako bi usluge CISOK-a bile što dostupnije učenicima, učiteljima i stručnim suradnicima. Prisutnima su tom prilikom podijeljeni i promotivni materijali CISOK-a kako bi se informacije o CISOK-u istaknule u prostorima škola.

Post Author: Dubravko Šopar