Online radionica “Postom do zdravlja”

 

Udruga Impress provodi 11. Dane zdravlja kroz koje nastoji stvoriti poticajno okruženje za pojedince i društvo, a sve s ciljem preuzimanja odgovornosti i veće razine aktivnosti za tjelesno i mentalno te spolno i reproduktivno zdravlje.

Tijekom prethodnih godina je na Danima zdravlja sudjelovalo više od 100 partnerskih organizacija i institucija, zdravstvenih stručnjaka, udruga te ugostiteljskih objekata. Jedna od ovogodišnjih sudionica je dr. Biljana Ignjatovska iz poliklinike Arcadia koja će održati online radionicu „Postom do zdravlja“.

Radionica će se održati u utorak, 20.4., u 18:00 h.

Govorit će se ponajviše o postu kao svojevoljnom odricanju od hrane i pića u zdravstvene svrhe. Postoji čak nekoliko načina kako možemo postiti, no ono što najčešće podrazumijeva odricanje hrane i svih vrsta pića, osim vode. Mnoge religije ga i danas primjenjuju kao simbol pokore, no u raznim se kulturama koristio i u terapijske svrhe. Današnja znanost otkrila je mnoge prednosti posta koje iznenađujuće povoljno mogu djelovati na naše zdravlje, a o samim prednostima ćete čuti više na radionici.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila prijave@udruga-impress.hr ili na brojeve telefona 091 9152 621 / 099 3909 516 nakon čega ćete zaprimiti e-mail sa Zoom poveznicom za pristup radionici.

 

Post Author: Klara Orban