“Talentima do posla!”

“Talentima do posla!” pruža podršku socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina. Projekt provodi udruga “Put do uspjeha”, s partnerima: Europski dom Slavonski Brod i Udruga Providnost – iz tame u svjetlost. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta “Talentima do posla!” je povećati mogućnosti za zapošljavanje pripadnika marginaliziranih skupina te poboljšati kvalitetu rada s marginaliziranim skupinama.

U projekt se mogu uključiti: 
– dugotrajno nezaposlene osobe – mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci;
– osobe romske nacionalne manjine;
– osobe s invaliditetom;
– beskućnici;
– liječeni ovisnici o drogama;
– žrtve obiteljskog nasilja;
– azilanti;
– migranti; 
– mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi; 
– mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi;
– korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Radionice će se održavati u: Slavonskom Brodu, Splitu i Zagrebu. Sudionicima će pružiti dizajn karijere, ID edukator i intervju terazvoj smjera traženja posla i odabira edukacije. Sudjelovat će ukupno 40 osoba, koje će pohađati verificirane programe, a nakon završetka edukacije će im biti upisani u radnu knjižicu.

Uvodna radionica u Zagrebu na rasporedu je danas (16. siječnja), a zainteresirani se mogu prijaviti putem e-maila: putdouspjeha.hr@gmail.com.

Post Author: Dubravko Šopar