DORUČAK JE NAJVAŽNIJI OBROK DANA

Zbog užurbanog načina života i mnogih obaveza koje imamo ujutro, često preskačemo doručak, a to ne bismo smjeli nikako raditi.

Najvažniji obrok dana je doručak. Ako želimo normalno funkcionirati tijekom cijelog dana moramo naći vremena za doručak. Inače ćemo biti napeti i bezvoljni zbog manjka energije koju naš organizam dobiva doručkom.

Istraživanja su pokazala da djeca koja ujutro redovito doručkuju imaju bolje rezultate u školi. Isto vrijedi i za odrasle. Doručak je jedan od onih dnevnih obroka koji morate jesti.

Preskakanje doručka je česta strategija za mršavljenje, ali nije pametna. Mnogu vjeruju da će smršavjeti ako preskaču obroke, ali to jednostavno nije istina; tijelo očekuje energiju nekoliko puta dnevno, počevši od zdravog doručka. Doručak je dobar za mršavljenje. Zapravo, kod ljudi koji doručkuju veća je vjerojatnost da će zadržati zdravu težinu.

Nije tako teško dobro doručkovati kao što mislite. Sjetite se sutra ujutro da je zdravi doručak najbolji početak dana. Primijetit ćete koliko bolje ćete se osjećati ujutro i ostatak dana kada ne preskočite doručak.

 

Autorica teksta: Magdalena Mijatović

Post Author: Matea Ružić