Impress organizira putovanje u Finsku za mlade Daruvarčane

 

Udruga Impress poziva građane Daruvara u dobi od 13 do 16 godina na novi Erasmus projekt „Finding Europe Through Festivities“. Točnije, radi se o devetodnevnom ljetnom putovanju na sjever Finske u grad Kokkolu koji je ujedno i Centar za mlade.

Po strani s dva voditelja, na ovom je putovanju dozvoljeno maksimalno 10 sudionika. Svaki od njih dobiva tri osigurana obroka, dva puta pauzu za kavu, smještaj te iskustvo i avanturu jer stječu drugačiji pogled na svijet kroz upoznavanje s tradicionalnim običajima pojedinog područja iz kojeg mladi dolaze.

Na projektu sudjeluje sedam različitih zemalja – Španjolska, Irska, Italija, Malta, Mađarska i Hrvatska uz Fince kao domaćine.

Rok za prijavu sudionika je krajem svibnja, nakon čega se radi selekcija i priprema. Najkasnije do 10. lipnja potrebno je složiti tim kako bi se mjesec i pol pripremali za implementaciju projekta. Dakle, predviđen polazak na putovanje u Finsku je sredinom kolovoza ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala.

 

Prijaviti se možete na: https://bit.ly/3e6woNs

 

Svi projekti i aktivnosti koje udruga Impress provodi su besplatni. Kroz Erasmus projekte sudionici sami pokrivaju putne troškove, ali im se sredstva nakon putovanja vraćaju. Udruga se trudi provesti i svojevrsno pred financiranje troškova, odnosno financirati putne troškove za mlade koji bi željeli ići, kako ne bi bilo nikakvih prepreka ili osjećaja manje vrijednosti za one koji si to ne mogu priuštiti.

 

Post Author: Klara Orban