Jeste li posjetili Cascais – Europsku prijestolnicu mladih 2018?

Cascais je obalno ljetovalište smješteno zapadno od Lisabona, nominirano za Europsku prijestolnicu mladih 2018. Ovo poznato odmaralište u Portugalu gdje je 40% stanovnika ispod 35 godina ima puno toga za ponuditi.

Europska prijestolnica mladih (EYC) naslov je dodijeljen Europskom gradu na razdoblje od jedne godine tijekom koje se gradu pruža mogućnost za predstavljanje kulturnog, društvenog, političkog i ekonomskog života te razvoja mladih.

Vizija Cascaisa za 2018 je spojiti globalnu i lokalnu dimenziju, prema procesu društvene transformacije pod temom „Glocal Youth“- Cascais vidi EYC kao mogućnost da se pridonese koherentnoj Europi te istakne važnost međugeneracijskog dijaloga s dugoročnom vizijom svijeta.

Šarmantan grad Cascais već nudi zanimljivo i dinamično okruženje za mlade. Osim prirodnih bogatstava, kulturne baštine te događaja, Cascais organizira brojne aktivnosti za mlade. U Cascaisu mladi mogu pronaći: 2 sveučilišta, općinsko vijeće za politike mladih, specifičan odjel za mlade u Gradskoj vijećnici, 38 aktivnih udruga mladih, mrežu od 4 centra za informiranje mladih, stotine sportskih organizacija i infrastruktura te još mnogo toga.

Za više informacija posjetite link

Post Author: Dubravko Šopar