Mi ostajemo doma, a kuda to putuje KULPONG loptica?

“Kao virus prijateljstva i dobrih osjećaja poslali smo tu našu lopticu uz poruke pozitive svakom tko je želi dočekati i poslati dalje iz svog doma”.

KULPONG LOPTICA PRIJATELJSTVA PUTUJE OKO SVIJETA, a u ovu inicijativu dok ste u udobnom ambijentu doma možete se uključiti i vi. Nisu bitne godine ili mjesto iz kojeg dolazite jer možete se u inicijativu uključiti iz cijelog svijeta. Kako? Što je to? Pročitajte  u nastavku…

Kako bi svi mladi imali sto kvalitetniji ostanak doma te kako bi nas osvijestili o važnosti sporta, zanimljivu inicijativu prijateljstva oko svijeta pokrenuo je KUL PONG klub.

Vise o inicijativi možete pronaći na linku:

YT link na video:

Ovu inicijativu, koja promiče zdrav način života, važnost prijateljstva i sporta, započeo je KUL PONG KLUB koji, pod vodstvom Marinka i Ines Ban te Ivane Ivanušec, već 5 godina nudi građanima Bjelovara zanimljiv kulturno sportski program kojima želi poručiti građanima da kultura, umjetnost i sport mogu biti bliski te povezati različite ljude koje vodi isti cilj: ljubav prema tome što rade.

U svom planu i programu uz promoviranje rekreacije i stolnog tenisa imaju razne druge aktivnosti i kreativce te im je želja informirati širu javnost o problemima djece, mladih, osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, omogućiti rad sa stručnjacima različitih profila kako bi svi zajedno mogli u Kul Pong klubu polaziti treninge, radionice, igraonice bez obzira na znanja i mogućnosti.

“U svojim redovima želimo okupiti i male i velike, individualce, kreativce, umjetnike, sportaše i sve one koji žele naučiti više i razvijati svoje sposobnosti. Mi smo sportski klub koji u svojem programu ima stolnotenisku igraonicu za najmanje, školu stolnog tenisa te rekreaciju za djecu, mlade, osobe s invaliditetom, ali i sve ostale! Mi smo i kulturni klub koji u svom program ima održavanje kreativnih radionica crtanja, pisanja, izrada slikovnica, stripova, govorničku školu, debatni i novinarski klub te plesnu grupu kao i još mnogo zanimljivih sadržaja.”- rekla nam je voditeljica Ivana Ivanušec.

Sada, dok smo svi doma, nas je najviše zainteresirala inicijativa vezana za super aktivnosti od doma. Inicijativu loptice prijateljstva. Za vas smo s Ivanom i Ines proveli  intervju kako bismo saznali vise:

ICM: Kako ste se odlučili za inicijativu  KULPONG LOPTICA PRIJATELJSTVA PUTUJE OKO SVIJETA?

KUL PONG: S obzirom da su s početkom izolacije uzrokovane pandemijom COVID-19 prekinuti također i naši treninzi te kulturna događanja i susreti u Kul Pong Klubu, tražili smo nama svojstven način da se družimo online. Logičan način je bio da to bude putem stolnog tenisa sa primjesom kulture i zabave, jer to je ono što svakog dana u Klubu radimo, a pošto promičemo prijateljstvo i povezanost koja nema granica – tako je KULPONG loptica krenula na svoj put oko svijeta. Poslali smo ju iz Bjelovara, a nose je naši prijatelji iz grada, Hrvatske te diljem svijeta.

ICM: Tko sve može sudjelovati?

KUL PONG: Kao virus prijateljstva i dobrih osjećaja poslali smo tu našu lopticu uz poruke pozitive svakom tko je želi dočekati i poslati dalje iz svog doma. Uključiti se može bilo tko, ping pong lopticom i reketom, ali i na bilo koji drugi način, knjigom, lutkom, mobitelom može lansirati bilo kakvu lopticu, bitno je sudjelovanje i ideja da loptica putuje i obiđe što više ljudi dobre volje. Uključite svoju obitelj i prijatelje, svatko može igrati stolni tenis pa tako i naći se u ovom videu.

ICM: Uz poruku prijateljstva i dobrih osjećaja, ima li još poruka koje šaljemo uključenjem u akciju ?

KUL PONG: Poruka koju šaljemo ovom akcijom jest da prijateljstvo, druženje, zabava i pozitiva ne poznaju ograničenja ni prostorna, ni dobna ili granice država, udaljenost kontinenata, razdvajanja oceanima… Svi smo na ovom svijetu jednaki, iako možda ponekad razdvojeni, ali uvijek u “istom loncu” spojeni ukoliko se međusobno uvažavamo, podržavamo i pomažemo.

ICM: U uvodu smo saznali vise o vasim svakodnevnim aktivnostima,  a sto planira u narednom razdoblju Kul Pong?

KUL PONG: U narednom razdoblju, kao i uvijek, radimo na planovima za buduće aktivnosti, kako online u vrijeme izolacije, tako i kada krenemo ponovno s treninzima i radionicama te druženjima. U planu je tako skora Noć Knjige, Dani medijske pismenosti, a kada se vratimo u “normalu”, poučeni ovim sasvim drugačijim vremenima i iskustvom, koristit ćemo svaku priliku da dalje promičemo, toleranciju, dobrotu, edukacije, sport i kulturu budućim događajima i susretima.

ICM: Kako se nosite s novonastalom situacijom koja nas je sve zatekla?

KUL PONG: Novonastala situacija u kakvoj se dosada nitko od nas nije našao izazov je za svakoga pa tako i za nas. Balansirajući između posla, obitelji, škole te pronalaženja načina kako motivirati djecu i mlade da se i dalje koliko je to moguće bave rekreacijom, neformalno se educiraju ili zanimaju za kulturu, stječemo nova i vrijedna iskustva te vještine koja će nas ojačati za budućnost, osnažiti nas još jačom voljom da nastavimo putem kojim smo kroćili do sada.

ICM: Tko je sve do sada sudjelovao u ovoj inicijativi i kako se možemo uključiti?

KUL PONG: U inicijativi su do sada sudjelovali djeca, mladi, sportaši, treneri, mame, tate, bake, djedovi iz Hrvatske i to Bjelovara, Čazme, Pitomače, Županje, iz Europe – Austrije, Njemačke, Poljske, Velike Britanije te iz svijeta USA i Kine. Očekujemo još više mjesta i država da se uključe. Vaš video možete poslati na email kulpongklub@gmail.com ili porukom u inbox na FB stranici Kluba  https://www.facebook.com/kulpongklub/  a mi ćemo sve na kraju spojiti u jedan video.

Post Author: Tanja Herceg