Poziv na radionicu “Tjelesna aktivnost kao zaštiti faktor”

Image by redgreystock on Freepik

U sklopu poziva Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2, započeli smo provoditi projekt pod nazivom Doživjeti stotu – projekt usmjeren na podizanje svijesti, promicanje zdravih navika te povećanje znanja o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti štitnjače i kardiovaskularnih bolesti, UP.02.2.1.08.0071 .

Pozivamo Vas da se uključite u našu sljedeću radionicu pod nazivom „Tjelesna aktivnost kao zaštitni faktor“ koja će se održati 15.12.2022. godine u 17 sati. Radionica će se održati na adresi Ilica 117.

Tjelesna aktivnost je iznimno važna za zdravlje i dobrobit ljudi. Postoje mnogi različiti oblici tjelesne aktivnosti, uključujući vježbanje, sportske aktivnosti, hodanje, biciklizam, ples i druge aktivnosti koje zahtijevaju kretanje tijela. Tjelesna aktivnost ima mnoge pozitivne učinke na zdravlje. Redovita tjelesna aktivnost može pomoći u održavanju zdrave tjelesne mase, smanjiti rizik od bolesti srca, dijabetesa, visokog krvnog tlaka i moždanog udara. Također, tjelesna aktivnost može pomoći u poboljšanju raspoloženja, smanjenju stresa, tjeskobe i depresije. Osim toga, tjelesna aktivnost može poboljšati snagu mišića, fleksibilnost, ravnotežu i koordinaciju, što može pomoći u sprečavanju ozljeda i poboljšati kvalitetu života. Tjelesna aktivnost također može poboljšati kognitivne funkcije poput pamćenja i koncentracije.

Kroz radionicu sudionici će imati priliku čuti o važnosti tjelesne aktivnost kao zaštitnog faktora i faktora prevencije bolesti štitnjače i kardiovaskularnih bolesti. Izvoditeljica radionice je Andrea Bilandžija, vlasnica nutricionističkog savjetovališta i centra za mršavljenje Nutricentar.hr

Andrea je diplomirala nutricionizam na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon fakulteta svoje znanje iz nutricionizma konstantno produbljuje dodatnim edukacijama i usavršavanjima s područja nutricionizma i fitnessa. Od 2016. godine do danas položila je preko 15 certificiranih edukacija i tečajeva iz područja nutricionizma. 2018. godine završava i stručno usavršavanje za instruktora fitnessa.

Dugogodišnje iskustvo u savjetovanju opće populacije o prehrani i izrade individualnih jelovnika stekla je u radu kroz razna savjetovališta kao što su fitness centri, medicinski centri za mršavljenje i estetiku, a zadnje četiri godine radila je kao voditeljica nutricionističkog savjetovališta i centra za mršavljenje u sklopu Poliklinike LabPlus.

Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom društvenih inovacija, a njegov ukupan iznos je 324.228,00 HRK. Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 275.593,80 HRK, a Ministarstvo zdravstva osiguralo

Post Author: Dubravko Šopar