Prilika za mlade iz BBŽ – Prijavite za „Confluence of Cultures“ razmjenu mladih!

Koliko puta ste čuli da svijet postaje „globalno selo“? Na koliko vijesti iz svijeta ste danas naišli listajući vijesti na web-portalima? Jeste li u proteklih tjedan dana primili poruku od prijatelja iz druge države ili čak kontinenta? Takva globalna mreža povezuje nas u različitim aspektima svakodnevnog života, a posebno mlade koji provode značajan udio vremena na internetu i društvenim mrežama. S obzirom na brzinu vijesti iz različitih krajeva svijeta koje se šire (posebno kad postanu ‘viralne’), mladi ne stignu pravovremeno procesuirati informacije o različitim kulturama, što otvara vrata stvaranju neutemeljenih prosudbi i predrasuda. Imajući to na umu, mladima je potrebno pružiti priliku doći u neposredan kontakt s vršnjacima – na taj način će bolje spoznati sličnosti i razlike među kulturama te postati tolerantniji i otvoreniji za suradnju. Zbog toga je osmišljen „Confluence of Cultures“ (‘Ušće kultura’) Erasmus+ projekt razmjene mladih. Zainteresiran_a si? U nastavku saznaj više o projektu i tome jesi li pravi kandidat_kinja!

 

“Confluence of Cultures“ je Erasmus+ razmjena mladih koja će se održati u periodu 5.-14.7.2018. Mjesto održavanja je ŠRC ‘Kukavica’ (BBŽ), a uključit će 30 mladih (18-25 godina) iz šest država: Hrvatske, Italije, Litve, Poljske, Rumunjske i Turske. Sudjelovanjem u ovoj razmjeni mladi će razvijati neke od ključnih kompetencija u poticajnom multikulturalnom okruženju (npr. komunikacija na stranom jeziku), a naučit će i nešto više o sebi kroz nova interkulturalna iskustva. Neke od projektnih aktivnosti su team-building aktivnosti, kulturalne simulacije, vježbanje tradicionalnih plesova iz različitih država, snimanje videa, interkulturalne večeri, organizacija završnog događaja u Daruvaru 12. srpnja, itd. Kroz takve aktivnosti obradit će se aktualne teme poput kulturalnih različitosti, stereotipa, itd. Sudionici_e će također dobiti Youthpass certifikat koji služi kao potvrda o stečenim kompetencijama, a može biti i koristan pri budućem zapošljavanju. Na sljedećem linku možeš pronaći paket s više informacija: link (npr. koje još organizacije sudjeluju na projektu, koji su ciljevi projekta, kakve aktivnosti nas očekuju, itd.)

 

Svaku od šest država predstavljat će pet sudionika između 18-25 godina, a mi smo trenutno u potrazi za hrvatskim sudionicima i sudionicama iz Bjelovarsko-bilogorske županije – njih 4! Ako želiš saznati više o drugim kulturama, upoznati vršnjake iz 6 europskih država, bolje razumjeti kulturalne raznolikosti u europskom kontekstu, poboljšati svoju komunikaciju na engleskom jeziku i mnogo više – onda je ova razmjena upravo za tebe! Glavna aktivnost razmjene mladih održat će se između 5.-14. srpnja 2018. u ŠRC “Kukavici”. Za izabrane hrvatske sudionike bit će u potpunosti pokriveni troškovi smještaja, hrane i materijala za provedbu aktivnosti u sklopu Erasmus+ programa. Obrazac za prijavu za sudjelovanje možeš pronaći na sljedećem linku: link S obzirom da je radni jezik projekta engleski, prijavni obrazac je potrebno popuniti na engleskom jeziku. Rok za prijavu je nedjelja, 3. lipnja 2018. do 23 h.

 

Ukoliko imate pitanja, slobodno se obratite na luka@udruga-impress.hr i/ili info@udruga-impress.hr

 

Sretno s prijavama i vidimo se u srpnju!

Post Author: Dubravko Šopar